Datum objave: 02. Ožujak 2022

NEZADOVOLJNI SDP -OVCI / Natječaj za direktora "Cesta" bio je netransparentan, a Župan bi treba prijeći s riječi na djela

Diana Ferić
Diana Ferić

Karlo Klarin, predsjednik županijskog SDP -a i  Joško Šupe, vijećnik te stranke u Županijskoj skupštini upozorili su na današnjoj konferenciji za novinare da je, po njihovom mišljenju netransparentno proveden natječaj za direktora tvrtke  Ceste Šibenik,a nisu zadovoljni obrazloženjima koje su dobili od predsjednika Nadzornog odora te tvrtke. Nemaju ništa protiv izabranog Roberta Miljkovića koji, kažu ima potrebne kompetencije, ali s obzirom na problematičnu proceduru smatraju da nije pošteno da on krene loše s takvim teretom i to ne svojom zaslugom.   

"Mi vijećnici SDP-a u županiji svojim djelovanjem se zalažemo za transparentnost svih aktera u političkom životu Šibensko-kninske županije i isto tražimo od drugih. Poznato je  da se Nadzorni odbor Cesta Šibenika sastajao više puta, da su u toku natječaja  mijenjali njegovi članovi, da je natječaj za direktora bio ponavljan te da se o istim kandidatima glasovalo nekoliko puta. Osobno podržavam novog direktora jer ima novog direktora istaknuvši da ima impresivan životopis, no smatram  da postupak izbora  nije bio dovoljno transparentan", kazao je Klarin.
Tražili su uvid u dokumentaciju, ali za sada su dobili samo obrazloženje Predsjednika NO,a on im je odgovorio   da je natječaj po njegovom mišljenju bio transparentan jer je objavljen na svim mogućim stranicama te da je trajao čak duže od 8 dana kako bi se javilo što više kandidata.  SDP -ovi neće odustati već će inzistirati uvjet u dokumentaciju koja je pratila natječaj. 
 
Joško Šupe je ustvrdio kako nema niti "T" od transparentnosti županijskog proračuna koju je župan Marko Jelić obećao,a nezadovoljan je i dinamikom provođenja određenih odluka. 
"SDP je prije devet godina pokrenuo pitanje laguna. Pitamo se stalno što je s tim elaboratom. Mislimo da javnost treba znati što se događa po tom pitanju. Njegova izrada počela je prije dvije i pol godine, a nemamo povratnu informaciju. Isto je sa Zmajevim okom i  Zmajevim uhom u Rogoznici. Prolaze mjeseci, a ništa se ne događa. Treba raditi,a ne samo pričati"; poručio je Šupe županu Jeliću. 
 
Na novinarsko pitanje kako to da niti nakon devet mjeseci otkako je dužnost preuzeo Marko Jelić nije imenovano novo Upravno vijeće Županijske lučke uprave na čiji rad se u javnosti čuju primjedbe od toga kako su se dobivali vezovi u Vrnaži do dodjele nekih koncesija Šupe je odgovorio da to treba pitati župana Jelića,a da on osobno nije zainteresiran niti  za članstvo niti za mjesto ravnatelja. 
Iz kategorije: Vijesti