Datum objave: 26. Ožujak 2024

Zašto bacati krupni otpad u prirodu i zgađivati je kada ga "Zeleni grad" besplatno odvozi s vašeg kućnog praga!

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Iskoristite uslugu Zelenog grada Šibenik, ne zagađujte prirodu, zelene i javne površine glomaznim otpadom jer Zeleni grad Šibenik ga odvozi s kućnog praga bez naknade!”, poručuju iz te gradske tvrtke.

 

Nažalost, sve više se susrećemo s nelegalnim odlagalištima otpada te upravo zato apeliramo na građane da koriste našu uslugu odvoza glomaznog otpada s kućnog praga. Svaki naš korisnik ima pravo jednom godišnje na odvoz 3m3 glomaznog otpada s kućnog praga bez naknade. Postupak podnošenje zahtjeva za odvoz glomaznog otpada je jednostavan, potrebno je nazvati nas na telefon 022/332-325 ili preko naše web stranice podnijeti eZahtjev.

    

Popis predmeta i stvari koje se smatraju glomaznim komunalnim otpadom su:

Od namještaja u glomazni otpad spadaju: ormar, komoda, ladičar, vitrina, noćni ormarić, police, stolovi, stolica, klupa, barska stolica, zidni/stolni sat većih dimenzija, daska od uzglavlja kreveta, stalak, fotelja, naslonjač, krevet, tabure, madrac, nadmadrac, podnica kreveta, okvir za sliku većih dimenzija, prozorske zaštitne rešetke i grilje i sobne pregrade. Od kuhinjske opreme u glomazni otpad spadaju kuhinjski elementi, sudoper, radna površina i šank.

Što se tiče vrtne opreme, u glomazni otpad spadaju: ograda i vrata, vrtni namještaj, vrtni alat, sjenica za vrt (rastavljena na dijelove dimenzija pogodnih za prijevoz), drvo (izrezano na dimenzije pogodne za prijevoz), posuda (za npr. cvijeće) i postolje većih dimenzija, vrtni ukrasi većih dimenzija, vrtna klupa, crijevo za vodu, oprema za razvođenje vode te posude za zalijevanje bilja, ljuljačka, suncobran i stalak za suncobran.

Kupaonska oprema: kada, tuš kada, kada za djecu, kupaonski ormar i police, zavjesa ili pregrada za tuš ili kadu, nosač zavjese, umivaonik, toalet i bide (školjka i daska), slavina za vodu, nosač tuša i crijevo za tuš, stalak za ručnike, ogledalo. Glomazni otpad je i dječja oprema: krevet za dijete, stolica i hodalica za dijete, veće igračke, dječja kolica i auto sjedalica za dijete, kao i podne obloge: tepih, laminat, linoleum, parket, krzno i slično.

Ostali glomazni otpad su: rolete, žaluzine, tende, ljestve i samostojeće stepenice, zavjese i nosači zavjesa, vrata, staklo (okno), prozor, prozorski okvir, invalidska kolica, dekorativni predmeti većih dimenzija, oprema za kućne ljubimce većih dimenzija (akvarij, žičani kavez), sprave za vježbanje (bicikl, daska za jedrenje, kajak, kanu i slično), radijator, kante i posude većih dimenzija, tapete, daska za glačanje, okvir za sušenje rublja.

Krupni (glomazni), električni otpad i opasan otpad možete zbrinuti i na reciklažnom dvorištu Bikarac d.o.o., Donje Polje bb, radno vrijeme od 7:00 h do 17:00 h.

Nazovite Zeleni grad Šibenik na 022/332 325 ili preko web stranice ispunite Zahtjev za odvoz glomaznog otpada te tako spriječite stvaranje nelegalnih odlagališta u prirodi, na zelenim i javnim površinama Grada Šibenika!

Želimo potaknuti naše sugrađane da vode brigu o okolišu, te pravilnom i odgovornom odvajanju i odlaganju otpada kako bi naš grad učinili još ljepšim i ugodnijim mjestom za život, ističu u Zelenom gradu.(PROMO)

Iz kategorije: Sponozirani članci