Datum objave: 15. Siječanj 2018

Prošlotjedni rekorderi za volanom "napuhali" 2,19 i 1,88 g/kg alkohola u krvi

Diana Ferić
Diana Ferić

Rekorder u promilima u krvi uz koje su vozili automobil koje je policija sankcionirala proteklog vikenda u akciji pojačane kontrole sje 44. godišnjak koji je zatečen u subotu 13. siječnja oko 3 sata u Vodicama da pod utjecajem alkohola upravlja osobnim automobilom Fiat Punto, šibenskih registarskih oznaka. Izmjerena mu je  koncentracija od 2,19 g/kg alkohola u organizmu. Slijedi ga 50-godišnji vozač kojemu je istog dana oko 1 sat sati u Šibeniku, pri upravljanju osobnim automobilom Audi, šibenskih registracijskih oznaka, izmjerena koncentracija od 1,88 g/kg alkohola u organizmu.
Unatoč najavi te pojačane kontrole vozači inače nisu baš bili disciplinirani. Kontrolirano je 316 vozača i je utvrđeno čak 215 prekršaja od kojih je za izdvojiti 95 prekršaja nepoštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, 32 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i/ili droga, 17 prekršaja nekorištenje sigurnosnog pojasa i 2 prekršaja nepropisne uporabe mobitela. Tom prilikom utvrđeno je još 13 prekršaja iz prometa i 56 ostalih prekršaja.

Prema statističkim pokazateljima, u vremenu od 12. do 14. siječnja na šibenskom području se dogodilo šest prometnih nesreća,a od toga jedna s ozlijeđenim osobama i pet prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Iz kategorije: Vijesti
Označeno u: