Datum objave: 27. Travanj 2015

HDZ:Rezultati izbora za mjesnu samoupravu odraz su rasploženja Šibenčana

Diana Ferić
Diana Ferić

HDZ je pobijedio na izborima u 31 od 45 gradskih četvrti i mjesnih odbora na području Grada Šibenika, a SDP samo u MO Raslina. HDZ, osim toga, ima mogućnost da kao koalicijski  partner preuzme vlast u još šest gradskih četvrti i mjesnih odbora tako da je njegova pobjeda apsoilutna i neupitna. To su na današnjoj konferenciji za novinare kazali Goran Pauk, predsjednik Go HDZ-a Grada Šibenika, željko Burić, gradonačelnik Šibenika i Paško Rakić predsjednik mladeži HDZ-a.

 

Oni su se zahvalili svim građanima Šibenika koji su izašli na izbore članova predstavničkih tijela u jedinicama lokalne i područne samouprave na području Grada Šibenika, te posebno onima koji su glasovali za kandidate na listama HDZ-a i njegovih koalicijskih partnera. Goran Pauk je naglasio da je HDZ prvi puta imao liste u svih 45 gradskih četvrti i mjesnih odbora.

 

Osvajanje vlasti u 31 od 45 mjesnih odbora i gradskih četvrti Grada Šibenika Goran Pauk je okarakterizirao kao izravni odraz rezultata rada HDZ-ove gradske vlasti i povjerenja građana.
„Ovi rezultati  najbolji su pokazatelj javnog mnijenja i najbolja anketa o rejtingu stranaka među građanima Šibenika. Šibenik je definitivno poplavio, a dobio je povjerenje i u onim mjesnim odborima i gradskim četvrtima u kojima do sada nije pobjeđivao na izborima za predstavnička tijela jedinica lokalne samouprave poput Baldekina I i II, Žaborića, Grebaštice, Brodarice, Ražina, Starog grada ili Žirja ", kazao je Goran Pauk.
Na današnjoj konferenciji za novinare iznijet je i podatak da je HDZ dobio 4024 glasa od 7264 važeća glasačka listića. Osim HDZ-a, koji je premoćno pobijedio, izbore za članove predstavničkih tijela lokalne samouprave na području Grada Šibenika, prema još neslužbenim i nepotpunim rezultatima glasovanja nezavisne liste pobijedile su u tri mjesna odbora i gradske četvrti, HSS i HKS u dva, a SDP samo u jednom mjesnom odboru i to u Raslini.

 

Gradonačelnik Šibenika Željko Burić kazao je kako su rezultati izbora ispravnosti svega onoga aktualna gradska vlast radi
„Ja sam sa svojim suradnicima dio HDZ-a, ali sam gradonačelnik svih građana Šibenika kao što sam i obećao na izborima prije dvije godine. Ovi izbori za članove predstavničkih tijela mjesnih odbora i gradskih četvrti dokaz su da smo bili vjerodostojni i da ispunjavamo obećanja koja smo dali", istaknuo je.
 

Iz kategorije: Vijesti