Datum objave: 06. Prosinac 2014

Ludnica na Baldekinu:GKK pobjedio Zagreb i ""preskočio" ga na ljestvici

Diana Ferić
Diana Ferić

Derbi kola košarkaškog prvenstva između Šibenika i Zagreba opravdao je sva očekivanja, odlično ispunjene tribine i navijački dekor, efikasna košarka, čak i triple-double Jakova Vladovića. Nakon odgledanih 30 minuta vjerojatno nitko ne bi dao ikakve šanse Šibenčanima za preokret, no oni su se “izvadili iz mrtvih“, napravili veliki preokret i tako razveselili domaće navijače na Baldekinu, prenosimo s portala Sportnet.hr.

Zagreb je dominirao većim dijelom utakmice, Šibenčani se nisu mogli nositi s raspoloženimMravima koji su već u devetoj minuti stekli 27:13. Pet minuta kasnije Šibenik se približio na -6 (25:31), no ta prijetnja je brzo ugašena, Zagreb se ponovno odvojio i na poluvrijeme odnio velikih +17 (54:37).

Nastavak nije donio razigranije domaćine, dapače Zagreb je u 27. minuti utakmice povisio vodstvo na najvećih 71:51 i malo koji navijač narančastih je očekivao da će se Baldekin na kraju pretvoriti u ludnicu. Mravi su malo posustali, ali i dalje su držali obećavajuću prednost, koja se naizgled nije mogla ispustiti, od 84:71 iz 34. minute. U veliku je seriju tada ušao Ljubo Šamadan koji je povezao devet poena, Petani je dodao pet i domaćini su u samo tri minute iz -13 stigli na -3 (85:88). Marcius je realizirao slobodna bacanja i rezultat je prvi put nakon uvodnih 2:2 bio izjednačen 90:90. Mileković je s druge strane pogodio samo jedno bacanje, a onda je 16 sekundi prije kraja Bašić prvi put doveo Građane u vodstvo i tako se prometnuo u junaka večeri. Posljednji pokušaj Vladovića za pobjedu Zagreba nije prošao.

Junak Šibenika, Bašić, utakmicu je okončao s 19 poena, Šamadan je ubacio 17, kao i Petani koji je podijelio i osam asistencija. Kod gostiju su odličnu večer imali Božić s 22 poena i Šarlijas 21, dok je Vladović ostvario triple-double uz 14 poena, 11 skokova i 11 skokova.

FOTO:Ante Baranić

 

Iz kategorije: Vijesti