Datum objave: 02. Prosinac 2014

Ivan Rude potvrdio status predsjedničkog kandidata na nacionalnoj razini

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Ivan Rude, radnički kandidat za predsjednika Republike Hrvatske skupio 10000 potpisa prije zadanog roka.                                                                                                                                                 

Ivan Rude,ugledni šibenski odvjetnik i među radnicima omiljeni stečajni upravitelj, i službeno je postao kandidatom na predstojećim izborima za predsjednika Republike Hrvatske. On i njegov izborni tim uz pomoć brojnih simpatizera koji ga podupiru, prikupili su 10000 potpisa prije zadanog roka, ali nastavljaju prikupljati potpise i dalje da bi definitivno potvrdili da on kao lokalni političar, suprotno tvrdnjama skeptika i konkurenata, ima punu potporu građana na nacionalnoj razini.

„Ovi potpisi dokaz su da građani Hrvatske žele promjene i da upravo to što žele vide u onome što im kao predsjednički kandidat nudim, a kao predsjednik Republike Hrvatske jamčim, a jamčim im da ću Hrvatsku vratiti njenim građanima, njenom narodu,“ kazao nam je Ivan Rude.

Njegov izborni program kojeg je predstavio javnosti, a kojeg s velikom pozornošću i na istaknutom mjestu prenijeli gotovo svi hrvatski nacionalni mediji sadrži niz zanimljivih teza. On recimo ističe nužnost suradnje kapitala i rada jer smatra da samo motivirani ljudi mogu postići sve što žele pa i naoko nemoguće što se potvrdilo i u Domovinskom ratu. Rude zagovara zabranu rasprodaje nacionalnog blaga, ulaganja u bolje i kvalitetnije obrazovanje, stvaranje hrvatske diplomatske mreže u funkciji hrvatskog gospodarstva, konstantnu borbu protiv korupcije.

Ivan Rude, znakovito je, svoj je izborni program predstavio u Europskom domu u Zagrebu, gdje je naglasio da je hrvatsko nacionalno blago nerazdvojni dio suvereniteta Hrvatske te objasnio da, ako ga se odreknemo, zapravo nećemo ni imati svoju državu. Upozorio je na pljačku u velikim tvrtkama te na tendenciju da se u ime borbe protiv korupcije stvara špijunska država.

„Zakonski se moraju eliminirati izvori korupcije, kazao je Rude, a suradnja kapitala i radnika već postoji recimo u Velikoj Britaniji. Ona je nužna u borbi protiv vampirskog kapitalizma koji uništava sve pa i samoga sebe.“

Rude je oštro osudio odnos hrvatske političke elite prema demografskim problemima.

„Oni ne vole svoj narod. Ne vole svoju državu. Zato nam je mladost nezaposlena i traži egzistenciju po svijetu. Takav njihov stav destruktivan je i uništava sam smisao postojanja Hrvatske kao države.“

Iz kategorije: Vijesti