Datum objave: 25. Studeni 2012

U Đevrskama napali 57- godišnjaka na međunacionalnoj osnovi

Diana Ferić
Diana Ferić

Policijska uprava šibensko - kninska danas je u 14.30 i izvanrednom priopćenju za novinare priopćila šturu informaciju o tomu da su danas u 11.30 sati  19 - godišnjak iz Kistanja i 30 - godišnjak iz Knina naprije verbalno pa onda fizički, u lokalnom kafiću, napali 57 - godišnjaka iz Poreča. Napadači su uhićeni. Detalji o tom incidentu se ne spominju, a sudeći po mjestu gdje se dogodio i žurno poslanom priopćenju riječ je vjerojatno o sukobu koji je nastao na međunacionalnoj osnovi.

Portal index. hr piše da se u  ĐEVRSKAMA kod Knina dogodio međunacionalni incident! Pola sata prije podneva dvojica Janjevaca autom su uletjeli u dvorište kafića Tera! Nije se radilo o prometnoj nezgodi, već o namjeri! Izašli su iz BMW-a i napali 57-godišnjaka, koji je pio kavu. Čovjek je domaći, ali inače živi u Poreču. Napali su ga i izudarali.

Janjevci su, inače, sami otkrili zbog čega su svratili. "Ima li ovdje četnika?", povikali su čim su stigli.

Dvojica su se udaljila, no policija ih je ubrzo uhvatila. Glasnogovornica šibenske policije Marica Kosor potvrdila nam je da su uhićeni i sprovedeni na kriminalističko istraživanje zbog napada na 57-godišnjaka.

Glasnogovornicu Kosor pitali smo jesu li kod uhićenika pronašli kakvo oružje, budući da su Indexu neki svjedoci kazali kako su repetirali pištolj i njime udarali po prometnom znaku. Policija zasad nema takvih informacija, no više će znati nakon očevida, kazala nam je glasnogovornica šibenske policije.

Uhićeni su, inače, 19-godišnjak iz Kistanja te 30-godišnjak s adresom prijavljenom u Kninu. Riječ je, kako neslužbeno doznajemo, o prognanicima s Kosova i Bosne.

Index je razgovarao sa načelnikom Općine Kistanje Goranom Reljićem, koji se došao na lice mjesta vidjeti što se dogodilo

"Policija je sada tu, napravit će očevid, popričati sa svjedocima. Ovdje se stalno nešto događa, ali dosad nismo nikada imali nešto ovako ozbiljno", kaže načelnik Reljić.

Kakve su "četnike" Janjevci tražili u kafiću, pitali smo ga. "A njima su svi Srbi četnici. Žalosno je da se ovakve stvari događaju. Ovo je 2012. godina", komentirao nam je Reljić incident, prenosimo s portala index.hr.

 

Iz kategorije: Vijesti