Datum objave: 07. Lipanj 2012

Sutra u Drnišu "Mimohod nade" za nestalu Antoniju

Diana Ferić
Diana Ferić

Učenici i profesori srednje škole "Ivana Meštrovića" u Drnišu organizirat će sutra ulicama tog grada "Mimohod nade" kako bi izrazili potporu naporima da se pronađe  prije godinu dana nestala Antonija Bilić koja  je bila polaznica te škole. Sedamnaestogodišnja Antonija Bilić iz Krički pored Drniša nestala je na današnji dan prije točno godinu dana, a policija i dalje traga za nestalom djevojkom te se provjerava svaka informacija vezana uz njezin nestanak, kaže načelnik PU šibensko-kninske Ivica Kostanić. Posljednji put 17-godišnja srednjoškolska učenica Antonija Bilić je viđena kako ulazi u kamion Dragana Paravinje na mostu preko rijeke Čikole, a potom joj se izgubio svaki trag.

Načelnik PU šibensko-kninske ističe kako policijska potraga neće prestati dok se Antonija ne pronađe te dodaje kako se svaka informacija koju policija dobije temeljito provjerava. Tako su se provjeravali i neki podaci koje je policiji dostavio jedan vidovnjak, no dosad nisu pomogli istrazi.

Osim toga, još uvijek i sami pretražujemo terena i radimo analizu kretanja Dragana Paravinje, osumnjičenog za počinjenje kaznenog djela, navodi Kostanić. Na Županijskom sudu u Šibeniku traje sudski postupak protiv Paravinje kojega se sumnjiči da je pokušao silovati, a potom i ubio maloljetnu Antoniju te njezino tijelo skrio.

Paravinja je djelo priznao pred srpskim istražnim tijelima, da bi pred hrvatskim pravosuđem sve zanijekao.

Iz kategorije: Vijesti