Datum objave: 09. Veljača 2014

SPORTSKI VIKEND:Pobjeda košarkaša Jollyja i Šibenika, poraz košarkašica u Zagrebu

Diana Ferić
Diana Ferić

Oba šibenska košarkaška kluba, GKK Šibenik i Jolly Jadranska banka zabilježili su ovog vikenda pobjedu, dok su košarkašice poražene protiv Novog Zagreba.

Košarkaši GKK Šibenik bili su bolji u Sinju od domaćeg Alkara svladavši ih rezultatom 102 : 90. Ta im je pobjeda značajna za plasman u završnicu prvenstva HrvatskeŠibenčani su poveli već na početku i stalno kontrolirali utakmicu da bi nakon treće četvrtine značajno povećali razliku s kojom su dočekali i kraj utakmice. Atmosfera na utakmici je bila sportska, a „građane“ su bodrili i njihovi vjerni navijači Funcuti. Najefikasniji u redovima Šibenčana bili su Šamada s 23 i Bašić i Mišić s po 22 koša.

Susret između Jolly JB i Darde na Baldekinu završio je s 78 :65 za domaćine. Iako rezultat pokazuje dobru utakmicu on je bila dugo neizvjestan s mnogo grešaka s obje strane. Tijekom prve i druge četvrtine rezultat je bio tijesno na strani domaćina. Nakon odmora, u trećoj četvrtini Jolly se odmaknuo na 13 koševa razlike da bi susret završio pobjedom domaćina 78:65
Najprecizniji u koševima bio je Luka Katura s 17 koševa, a slijedi ga Paško Vrlika s 15 i Mate Mrva s 10 koševa.Novo pojačanje u redovima Jolly JB Franjo Bubalo dobro se snašao u novoj sredini zabivši 9 koševa. Bila je to i prva utakmica novog trenera Šime Vidakovića koji je tako s pobjedom debitirao je pred šibenskom publikom.

Poraz košarkašica Šibenika protiv Novog Zagreba bio je očekivan jer je riječ o najjačoj ekipi koja drži prvo mjesto na ljestvici. Šibenčanke su izgubile sa 101 : 62, a najbolja igračica susreta bila je bivša košarkašica Šibenika Luca Ivanković koja sada igra za Novi Zagreb.

Iz kategorije: Sport