Datum objave: 10. Listopad 2023

NOVA INVESTICIJA / Šibenski Vodovod ugovorio izgradnju uređaja za solarno sušenje mulja nakon biološkog pročišćavanja vode

Diana Ferić
Diana Ferić

Sporazum o izgradnji centralnog postrojenja za solarno sušenje mulja potpisao je danas, u prostorijama Vodovoda i odvodnje d.o.o. Šibenik, direktor Vodovoda dipl.iur. Zvonimir Štrkalj , kao predstavnik investitora s predstavnicima zajednice ponuditelja REDCO ISTANBUL TURSKA I H5 HRVATSKA, koji su zastupali direktori Mehmet Korhan Bulut i Janko Artuković.

Ugovorena vrijednost radova je 4.894.971,40 EUR, bez PDV-a.

Projektom izgradnje centralnog postrojenja za solarno sušenje mulja ugovoreno je projektiranje glavnog projekta i ishodovanje građevinske dozvole, izgradnja postrojenja, testiranje postrojenja po dovršetku, pokusni rad te tehnički pregled i uporabna dozvola sa svim pripadajućim garancijama za uredno izvršenje ugovora.

Trenutno je u tijeku projektiranje i ishodovanje građevinske dozvole u sklopu realizacije dogradnje i rekonstrukcije Uređaja za pročišćavanje otpadnih voda Šibenik (UPOV).

Završetkom projekta UPOV Šibenik otpadna voda će se pročišćavati na razini 2. stupnja pročišćavanja. To je takozvano biološko pročišćavanje. Kako je nusprodukt biološkog pročišćavanja otpadne vode mulj, ovim projektom izgradnje centralnog postrojenja za solarno sušenje mulja riješit će se zbrinjavanje otpadnog mulja nastalog procesom pročišćavanja na UPOV-u Šibenik.

Taj će uređaj biti smješten u neposrednoj blizini Centra za gospodarenje otpadom Bikarac. U planu je da izgradnja UPOV-a Šibenik i postrojenja za solarno sušenje mulja budu završeni u isto vrijeme te je rok potpunog završetka za oba projekta u 2026. godini.

Rok za završetak radova je 925 dana, od čega 560 dana otpada na projektiranje, ishodovanje potrebnih dozvola i suglasnosti te izvođenje radova a 365 dana otpada na testove po završetku, pokusni rad, tehnički pregled i ishodovanje uporabne dozvole.

Iz kategorije: Vijesti