Datum objave: 26. Svibanj 2023

Vožnja električnim automobilima drastično poskupljuje od 1. lipnja do 30. rujna. 100 kilometara na struju koštat će 50 do 100 posto više nego na benzin i dizel.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Vlasnici električnih automobila plaćat će od 1. lipnja do 30. rujna punjenje baterija svojih vozila čak 25 posto više nego do sada. Poskupljenje struje na punionicama HEP-ovog ELEN-a toliko je drastično da će vlasnici automobila s benzinskim i dizel motorima za isti novac moći prijeći od 50 do čak 100 kilometara više nego oni koji voze na struju. HEP, kako javlja „Večernji list” još nije službeno obrazložio razloge zbog kojih je drastično povećao cijene struje na svojim punionicama te zašto će biti vraćene na staro nakon 30. rujna.
Podsjetimo HEP-ov ELEN u početku je vlasnicima električnih automobila struju davao besplatno. U idućem koraku počeo je električarima naplaćivati struju na autocestama, a od ožujka prošle godine na svim svojim punionicama. Sada je HEP ukinuto jeftinije punjenje automobilskih baterija u vrijeme niže tarife i uveo više cijene tijekom turističke sezone.
Najveću cijenu struje plaćat će vlasnici električnih automobila kojima se žuri pa će kosristiti opciju brzog punjenja baterija. Oni kojima se ne žuri pa mogui čekati sat dva da im se baterije napune na regularnom punjaču, vozit će se jeftinije, ali još uvijek skuplje nego na bezin i dizel.

Iz kategorije: Vijesti