Datum objave: 11. Listopad 2022

RODITELJI / Zamjenik gradonačelnika Mileta obmanjuje javnost,a ne objašnjava zašto se za djecu u privatnim vrtićima plaća 900 kuna mjesečno, a u gradskim 1950 kuna!

Diana Ferić
Diana Ferić

Osupnuti izjavama u javnosti Danijela Milete, zamjenika gradonačelnika Šibenika nakon njihovog zahtjeva da se izjednače subvencije za boravak djece koje pohađaju privatne i vjerske vrtiće s onima u gradskim vrtićima predstavnici roditelji djece koja pohađaju vjerske i privatne vrtiće u Šibeniku reagirali su priopćenjem za javnost. Potpisali su ga predstavnici roditelja djece privatnih i vjerskih vrtića Martina Erak Bačelić (DV Sunce), Loredana Huljev (DV Osmijeh), Nataša Jurešić (DV Blažena Hozana), Ivan Maretić (DV Žižula) i Antonio Vlahov (DV Brat sunce).

 U njemu stoji:

'Osvrt na izjave dogradonačelnika Milete 6. i 7. listopada u raznim medijima Nakon više medijskih istupa dogradonačelnika Milete obraćamo se zainteresiranoj javnosti s nekoliko retoričkih pitanja i demantija kako bi cijela situacija postala jasnija javnosti, gradskoj upravi, ali ujedno i ravnateljicama gradskih, privatnih i vjerskih vrtića.

U svojim istupima dogradonačelnik Mileta navodi kako svega nekoliko neimenovanih roditelja bez legitimiteta predstavlja sve roditelje čija djeca pohađaju privatne i vjerske vrtiće. Navodi kako je ta nekolicina roditelja povezana rodbinski i prijateljski s ravnateljicama privatnih vrtića te su instruirani od strane ravnateljica vrtića. Ovim putem navodimo da su izjave dogradonačelnika Milete neistinite jer ne predstavljamo vrtiće, već smo legitimno izabrani većinom glasova roditelja da zastupamo interese djece, o čemu svjedoče prikupljeni potpisi podrške većine roditelja.

Predstavnici roditelja, na pozivu za HITNI sastanak s gradonačelnikom, nisu bili potpisani ne zato što su nepismeni, već zato što smatramo da ne trebamo izlagati nas i naše obitelji nepotrebnom političkom pritisku. Htjeli smo izbjeći direktne pokušaje zastrašivanja razno raznim inspekcijama prema članovima roditelja koji imaju svoje tvrtke kao i prijetnje otkazima roditeljima koji rade u gradovima ili županijama i njihovim tvrtkama.

Tko zna jesmo li uspjeli? Što mislite? DJECA bi ovdje trebala biti jedina tema! S obzirom da dogradonačelnik Mileta konstantno obmanjuje javnost neka javnosti objasni zašto privatni i vjerski vrtić roditelji plaćaju više nego gradski? Leži li možda odgovor u tome da se po djetetu mjesečno u gradskim vrtićima iz proračuna izdvaja 1950 kuna, a za dijete u privatnom i vjerskom vrtiću, po navodu dogradonačelnika Milete ''IZDAŠNIH'' 900 kuna?

Možda zato roditelji plaćaju privatni i vjerski vrtić mjesečno 980 kn, dok gradski vrtić iznosi 500 ili 520 kuna? Ima li u gradskim vrtićima mjesta za svu gradsku djecu? Ako ima zašto je 700 djece, odnosno preko 40% upisane djece, primorano tražiti smještaj u privatnim i vjerskim vrtićima? Ako dogradonačelnik Mileta smatra da je 900kn subvencije mjesečno po djetetu ''IZDAŠNO'', pitamo se zašto tu istu IZDAŠNU SUBVENCIJU u istom iznosu ne dobivaju i gradski vrtići pa da budemo svi jednaki?

Grad je dozvolio da gradski vrtić roditelji plaćaju 500 ili 520 kn, a privatni i vjerski 980 kn. To je svjesna odluka grada da diskriminira našu djecu jer mi smo ti koji trebamo nadoknaditi tu razliku u cijeni svaki mjesec, dvanaest mjeseci u godini. Nisu nas obmanule ravnateljice, nego dogradonačelnik Mileta obmanjuje javnost pokušavajući nas diskreditirati odbijajući govoriti o nama kao roditeljima koji samo žele jednaka prava za svu djecu.

Nas uistinu ne zanimaju ni privatni, ni vjerski, ni gradski vrtići nego isključivo DJECA! Zanima nas zašto dogradonačelnik Mileta devet godina sjedeći na svojoj poziciji nije proučio brojke pa shvatio što roditelji žele. Roditelji žele jednako sredstava za svu gradsku djecu u koji god vrtić išla, tko god im ravnateljice bile i kako god poslovale.

U trenutku kad budemo imali problem s vrtićima obratit ćemo se direktno njima! U ovom trenu, našli smo shodno obratiti se gradonačelniku grada Šibenika, legitimno izabranom treći mandat za redom, stoga ovim putem dogradonačelnika Miletu molimo da nas u daljnjoj komunikaciji ne blati, ne podcjenjuje naše sposobnosti, ne izmišlja poznanstva i nepostojeće rodbinske veze, dok god kroz raspodjelu proračuna Grad ne dokaže da sva djeca ovoga grada imaju jednaka prava.

Mi roditelji smo se 4. listopada obratili našem i Vašem gradonačelniku s molbom za hitnim sastankom na temu izjednačavanja subvencija. U ovom trenutku još nismo dobili odgovor. Je li šutnja gradske administracije od 7 dana odgovor na sva naša pitanja?', piše u priopćenju.

Iz kategorije: Vijesti