Datum objave: 07. Listopad 2022

BUDUĆNOST I IT TEHNOLOGIJE / U Trokutu na ICT konferenciji Think Future govorili gosti iz Velike Britanije, SAD -a i s Bliskog istoka

Diana Ferić
Diana Ferić

Prva Think Future ICT konferencija održana je od 4. do 6. listopada u organizaciji šibenskog centra Trokut, a na njoj su sudjelovalo gosti iz SAD -a, Velike Britanije i s Bliskog istoka. Okupila je dizajnere, developere, programere, entuzijaste i sve one koji žele znati nešto više o svijetu koji tehnologija omogućuje. Događaj tog formata koji se odnosi na digitalne tehnologije te budućnost njihova razvoja i primjene do sada nije nikad organiziran u Šibeniku.

U tri dana koliko je trajala nastupilo je 12 predavača,a održana je i panel rasprava. Svi su oni na sebi svojstven način sudionicima proširili znanje i vidike kada je riječ o novim tehnologijama i novim trendovima, njihovim utjecajima na naš svakodnevni život i kao i o tome što nas čeka u budućnosti.

Prvog dana pažnju su privukli svjetski stručnjaci iz britanske tvrtke Intuita consulting koji su upozorili na to na koji način se naši korsite naši osobni podaci, koja su ograničenja GDPR-a, kako se procesuiraju podaci u realnom vremenu i tko sve to regulira. Cally Clift, Hrvoje Jerković i Darren Timmons govorili su o umjetnoj inteligenciji, strojnom učenju i kako zaštiti svoje podatke u virtualnom svijetu.

Drugoga dana Konferencije predstavljeni su projekti koje stanari Trokuta razvijaju već dvije godine. Frane Bilić je razvio VR igricu koja je trenutno u top 10 na kineskom tržištu. Antonio Meić je predstavio svoga poslovnog partnera Naifa Mulaeba s kojim razvija prvu e-commerce gaming platformu. Na kraju su tri grafičke dizajnerice i to Franka Bujas, Lucija Grubić i Antonija Škugor pokazale dizajn metasvijeta, odnosno metaverse.

Zadnjeg dana tvrtka Teltech iz Sjedinjenih američkih država pomogla je sudionicima ove konferencije odgovoriti na pitanja o tome kako možemo učinkovito upravljati tehnologijama, procesima, proizvodima i korisnicima Generalni menadžer Teltecha Patrick Falzon objasnio je tehnike skaliranja proizvoda, Nikola Brežnjak je pokazao kako upravljanje remote timovima nije nemoguća misija kako se nekima čini, Giulia Porter je sudionike povela na putovanje do 2030. govoreći o trendovima u marketingu dok je Mirna Smrekar objasnila kako se mijenjanju navike korisnika i na koji način to utječe na prezentiranje našeg proizvoda.

Konferenciju smo s razlogom nazvali Think Future jer smatram da već danas možemo raditi velike korake prema tomu kakvu budućnost želimo zajednički graditi. Naš Centar za nove tehnologije Trokut smatra da su naše glavne vrijednosti,a to su ljudi i tehnologija. Kao zajednica možemo raspravljati o različitim temama, trendovima i zajednički odabrati u kojem smjeru ćemo ići naprijed te pritom integrirati tehnologiju da bi nam život bio što bolji. Ovogodišnji Think Future se fokusirao na nove tehnologije, dok će već iduća se baviti povezivanjem tehnologije s klimatskim promjenama i zdravstvom“, istaknula je direktorica Diana Mudrinić.

Sponzori konferencije Thing Future bili su Zagrebačka banka i Telemach.

Iz kategorije: Vijesti