Datum objave: 23. Siječanj 2021

Udruga umirovljenika Grada Šibenika dobila 1 888 600 bespovratnih EU kuna za projekt "Aktivni u starosti"

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Udruga umirovljenika Grada Šibenika  dobila je iz EU fonda "Pridruži se – Aktivni u mirovini - Jačanje sposobnosti organizacija civilnoga društva za unaprjeđenje mogućnosti aktivnog sudjelovanja i socijalne uključenosti umirovljenika", 1 888 600 kuna za provedbu svog projekta "Aktivni u starosti". Od tog iznosa 85 posto su sredstva Europskog socijalnog fonda, a 15 posto financira se iz Državnog proračuna EU.
Projekt ''Aktivni u starosti'' traje od listopada 2020. do listopada 2023. godine, a njim se želi povećati kvaliteta života i socijalna uključenost umirovljenika. Projektne aktivnosti su planirane na način da umirovljenicima s područja grada Šibenika omoguće korištenje novih usluga i sadržaja što će rezultirati povećanjem kvalitete života umirovljenika.

U sklopu projekta „Aktivni u starosti“ bit će organizirano više od 120 raznih aktivnosti godišnje kao što su kreativne radionice, društvene večeri, predavanja, sportske radionice i izletite. Bit će provedeno istraživanje o kvaliteti života umirovljenika u Šibeniku, a uključeno je i  uređenje i opremanje poludnevnog boravak u prizemlju Udruge. Projekt uključuje i provedbu aktivnosti međugeneracijske suradnje pa će članovi starije i mlađe populacije imat priliku razmijeniti iskustva i učiti jedni od drugih, a pripremit će se i Akcijski plan poboljšanja života umirovljenika.

Iz kategorije: Vijesti