Datum objave: 22. Rujan 2020

GIMANAZIJALCI OSTALI VJERNI OBILJEŽAVANJU OBLJETNICE RUJANSKE BITKE / Snimili dokumentarni film o bitci za Šibenik s autentičnim svjedocima

Diana Ferić
Diana Ferić

Gimnazija Antuna Vrančića do sada je svake godine, posebnim tematskim tribinama obilježavala Dan sjećanja na Rujanski rat kako bi se taj važan događaj približio učenicima i kod njih razvio humanost i domoljublje te formirao pravilni stav prema Domovinskom ratu i žrtvama rata. U tomu su uvijek sudjelovali učenici te škole pod mentorstvom profesorica povijesti Jasminkom Paić i Irenom Sučić. Ni ove godine nisu iznevjerili svoju misiju.

Zbog koronakrize nije bilo moguće organizirati tematsku tribinu u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić,a li su doskočili tome.

Maturantice Lucija Zekanović (4.c), Lucija Gojčeta (4.d) i Anja Čvrljak (4.d) su se potrudile i izradile plakate i film na temu Rujanski rat.  Razgovarale su sa sudionicima tih događanja, braniteljima i ljudima koji su se skrivali po skloništima, a  u film uklopile i autentične snimke Rujanske bitke za Šibenik i njezinih posljedica.

Film možete pogledati ovdje:

 

Video

Iz kategorije: Vijesti