Datum objave: 17. Rujan 2020

PRIOPĆENJE JU „NP KRKA” / Oštećena zastava nalazi se izvan područja NP „Krka“ i nije vlasništvo JU „Nacionalni park Krka”

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Nastavno na dezinformacije i brojne upite koje smo tijekom jučerašnjeg dana zaprimili u JU „NP Krka“ vezano za izvješenu, oštećenu hrvatsku zastavu, dužni smo informirati javnost kako ista nije vlasništvo Javne ustanove „Nacionalni park Krka“, te se nalazi izvan područja NP „Krka“, na privatnom posjedu, a ne, kako se to pogrešno želi prikazati, na području kojim upravlja i za koje je odgovorna Ustanova.  Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ odlučno odbacuje svaku odgovornost vezanu uz navedeni događaj. Zastava Republike Hrvatske jedan je od simbola državnosti kojima predstavljamo Lijepu našu, a prema kojoj se JU „Nacionalni park Krka“ odnosi s najvećim poštovanjem.  U interesu je NP „Krka“, koji je u ovom neizvjesnom i izazovnom razdoblju od pojave globalne pandemije uzrokovane koronavirusom među najposjećenijim nacionalnim parkovima u Hrvatskoj, da i područje u blizini Parka bude uređeno i reprezentativno. Ovakve i slične situacije koje se događaju izvan područja i djelokruga JU „NP Krka“, na žalost, ne možemo spriječiti, niti na njih utjecati.

Zbog iznošenja neistinitih i zlonamjernih informacija, poduzeli smo sve pravne radnje kako bismo zaštitili ugled i interese Parka. Žao nam je što se širenjem ovakvih neprovjerenih informacija izravno šteti ostvarenim rezultatima NP 'Krka' u proteklom razdoblju. Također, želimo istaknuti da se na području cijelog Parka, kao javne institucije, poštuju sva državna obilježja i znamenja Republike Hrvatske”, izjavila je Nella Slavica, ravnateljica Javne ustanove „Nacionalni park Krka“.

S poštovanjem,
mr. Katia Župan, CSOJ
Rukovoditeljica Odsjeka za odnose s javnošću
Javna ustanova "Nacionalni park Krka"
Trg Ivana Pavla II. br. 5, 22000 Šibenik, Hrvatska

Iz kategorije: Vijesti