Datum objave: 08. Travanj 2020

PRIPREMA SE POČETAK RADA ZELENE TRŽNICE I RIBARNICE U ŠIBENIKU/ Roba će se moći prodavati na bancima, ali pod posebnim uvjetima

Diana Ferić
Diana Ferić

Zelena tržnica i ribarnica u Šibeniku proradit će čim tvrtka Tržnice d.d. dobije od Stožera civilne zaštite odobrenje za rad, kazao nam je jutros Dalibor Slavica, direktor Tržnica.

"To nije bilo upitno. Ja sam samo čekao detaljne uvjete od Nacionalnog stožera koje sam dobio jutros. Čak su manje rigorozni od onoga što sam ja očekivao i mi to sve možemo ispuniti. Ipak je na kraju dopuštena prodaja na bancima uz određene uvjete. Isto vrijedi i za ribarnicu", objašnjava Slavica.

 

Jedan od uvjeta je da postoje ograđeni ulazi i izlazi što im, kaže on, nije problem postaviti. Voće, povrće i ribu moći će uz OPG -ove prodavati i obrtnici, trgovci na tržnici.

Danas je objavljeno da će sve zelene tržnice u Hrvatskoj, koje budu ispoštovale propisane mjere, biti otvorene u četvrtak, 9. travnja.

Preporuka Stožera gradovima je da aktiviraju raspoložive službe u cilju osiguranja visokih sanitarnih uvjeta, uključujući punktove s dezinfekcijskim sredstvima te redovno dezinficiranje prostora, kontrole ulaza te održavanja razmaka među posjetiteljima tržnica.

Obaveza je odgovornih osoba u objektima koji će raditi da se osigura što veća udaljenost radnika i socijalna distanciranost, redovito provjetravanje prostora, osiguravanje punktova s dezinfekcijskim sredstvima, kontrola ulazaka i razmak kupaca i djelatnika u poslovnom prostoru.

Iz kategorije: Vijesti