Datum objave: 26. Ožujak 2020

PITALI SMO ŽUPANIJSKI STOŽER / Zašto nemaju svoj dežurni telefon i kako će radnici bez osobnog automobila do mjesta rada,a javnog prijevoza nema?

Diana Ferić
Diana Ferić

Neki naši čitatelji negoduju zbog toga što Županijski stožer civilne zaštite nema svoj dežurni telefon već je kao kontakt telefon stavljen broj 112. U odgovoru na naše novinarsko pitanje u vezi s tim Nikola Blažević, načelnik tog stožera kaže kako su županijski, gradski i općinski stožeri dužni su osigurati kontakt telefon i/ili mail za građane.

"Stožer civilne zaštite Šibensko-kninske županije ima mail na koji dobivamo upite građana, na dnevnoj razini cca 100 mailova na koje odgovaramo u najkraćem mogućem roku. Građani koji nemaju pristup elektroničkoj pošti, sve informacije mogu dobiti preko centra 112, odnosno centar ih uputi na broj telefona koji trebaju. Ako je pitanje isključivo za Županijski stožer građanima daju broj mobitela načelnika stožera", objašnjava on.

Jedno od pitanja koje se javilo je i kako će, budući da nije u funkciji javni prijevoz radnici, koji nemaju osobno automobil do svog radnog mjesta, a mnogi žive recimo u Šibeniku,a rade u Vodicama, Jezerima ili Primoštenu odnosno obrnuto.

"Javni prijevoz je odlukom Nacionalnog stožera obustavljen u cijeloj zemlji. Zaposlenici koji zbog navedene odluke ne mogu na posao javnim prijevozom ovu situaciju rješavaju sa svojim poslodavcem. Na žalost, situacija je izvanredna i ne možemo očekivati da sve funkcionira kao što je bilo prije pojave pandemije virusom COVID-19. Slijedeći preporuke struke, poduzimamo sve mjere kako bi zaštitili zdravlje naših građana i vjerujemo da će ova situacija proći bez ljudskih žrtava, jer to je jedino važno", ističe Blažević.

Iz kategorije: Vijesti