Datum objave: 23. Prosinac 2019

NEDILJKO DUJIĆ: Ne vidim razloga zbog čega Škorini glasači ne bi u drugom krugu podržali Kolindu Grabar Kitarović

Diana Ferić
Diana Ferić

Ponosan što je Kolinda Grabar Kitarovića osvojila najviše glasova u Šibensko - kninskoj županiji te u Šibeniku i ostalih gradovim u Županiji Nediljko Dujić, predsjednik Županijskog HDZ-a Šibensko - kninske županije Nediljko Dujić sazvao je odmah jutros konferenciju za novinare i izrazi zadovoljstvo takvim rezultatima glasanja. i

-  Zahvaljujem se svim biračima iz Šibensko-kninske županije koji su jučer izašli na izbore, a posebno onima koji su glasali za Kolindu Grabar-Kitarović, koja je u našoj županiji nadmoćno pobijedila s 36,1 posto. To je 10 posto više od svog suparnika Zorana Milanovića s kojim ide u drugi krug. Taj uspjeh tumačimo na način da bez obzira što je Šibensko-kninska županija tradicionalno naklonjena HDZ-u, ali se na jučerašnjim izborima vidjelo da to nije presudan faktor. I cijela Slavonija tradicionalno je naklonjena našoj stranci, a opet je tamo Miroslav Škoro ostvario najbolji rezultat. Naš pristup u županiji i cijeloj Dalmaciji, gdje smo imali koordinaciju između predsjednika odbora, pokazao se vrlo učinkovit. Osim kod nas Grabar-Kitarović najviše je glasova osvojila u cijeloj Dalmaciji. To je odličan start za drugi krug – rekao je Dujić.

Naglasio je Dujić kako je Kitarović dobila u svih pet gradova županije i u osam od 15 općina te da će u HDZ-u dobro se potruditi da ona dobije i drugi mandat. Slabu izlaznost na izbore objasnio je i ekstremnim vremenskim uvjetima koji su jučer pogodili cijelu Dalmaciju.

Dujić vjeruje da će glasači Miroslava Škore u drugom krugu glasati za aktualnu predsjednicu.

- Tu ću biti krajnje otvoren, barem što se tiče naše županije. To je jedna poruka dijela biračkog tijela koje je od centra prema desnici koji su se objedinili oko Škore u nekom novom putu. Oni su postigli taj rezultat preko 20 posto u našoj županiji. Ali vjerujem da će velika većina njih u drugom krugu biti prevaga da Grabar-Kitarović pobjedi u drugom krugu. Ne vidim zašto Škorini birači, ali i drugih kandidata, ne bi dali povjerenje našoj kandidatkinji – rekao je predsjednik županijskog HDZ-a.

Ponosan je Dujić što je aktualna predsjednica osvojila i najviše glasova u Šibeniku.

- Ona izjava o Draženu Petroviću kao Zadraninu bio je običan lapsus u dugom govoru pred tisućama ljudi tako da u potpunosti razumijem predsjednicu. Uostalom, odmah se i ispravila. Šibenčani joj to očito nisu zamjerili – zaključio je Nediljko Dujić, prenosimo s portala ŠibenikIN.

FOTO:ŠibenikIN

Iz kategorije: Vijesti