Datum objave: 22. Ožujak 2018

NA DANAŠNJI DAN - Po snijegu i ledu počeli radovi na obali ispred hotela "Krka"

Diana Ferić
Diana Ferić

Na današnji dan 22. ožujka 1938. godine bilo je u Šibeniku hladno kao usred zime, noću je grmjelo, a ujutro je padao snijeg.

U Dubravi i Donjem polju padala je jaka krupa, ali su parobrodi usprkos jakoj buri plovili redovito. Bez zastoja i odgađanja počeli su i dugo najavljivani radovi na uređenju obale ispred hotela "Krka".

Nakon ukapanja kanalizacije koja je "konačno oslobodila grad nevolja s ispust hotelskih fekalni voda u more", postavljen je makadam na cestu od hotela do pošte, a prostor pred hotelom je poravnat spramaksiranjem. Izvođač radova obećao je da će radovi biti okončani do Uskrsa, dakle do početka turističke sezone.

Istoga dana građevinski poduzetnici natjecali su se za posao betoniranja ceste od hotela "Kosovo" do Suda i "kaldrmisanje puta od Poljane do pošte makadamskom kockom podignutom su puta od hotela Kosovo do Suda".

U splitskim novinama 22. ožujka 1938. godine šibenski trgovac Aleksandar Anweiler oglasio je da jedini u Dalmaciji ima najsuvremeniju sportsku opremu za nogomet i tenis, a Splićanka Ivanka Novak kao prva žena u Dalmaciji koja se bavila tim poslom, otvorila je u Šibeniku filijalu svoje firme za prodaju mreža i ribolovnog pribora njemačke tvrtke Meschanische Netzfabrik & Weberei A.G. - Itzehoe i "fenjera za lov na sviću" "Petromax".

Krojač Mate Goreta objavio je da u svojoj krojačkoj radnji u Ulici kralja Tomislava 52 ima najnoviju kolekciju europske ženske mode za proljeće 1938. godine koju "od srca preporučuje damama i uznositim težakinjama".
 

Iz kategorije: Vijesti