Datum objave: 16. Studeni 2016

Prosinačko uzbuđenje pred vratima: Postavlja se blagdanska dekoracija po šibenskim ulicama

Šibenik News
Šibenik News

Nakon što su skinuli zastavice, ulični dekora u okviru obilježavanja 950. obljetnice prvog pisanog spomena grada Šibenika, započelo se s postavljanjem blagdanske dekoracije u najstarijem samorodnom, kraljevskom gradu Šibeniku.

 

Na nedavno održanom predstavljanju programa Adventa u Šibeniku za ovaj blagdanski prosinac u Krešimirovom gradu nazvan Adventura 2016 - Budi u Šibeniku pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Mirjana Žurić naglasila je kako će se ove godina posvetiti posebna pažnja na blagdansku dekoraciju.

 

U prvom redu to se odnosilo na Perivoj Roberta Visianija, središnje mjesto održavanja Adventure, a potom i na Park fra Luje Maruna među Šibenčanima poznatiji kao park ispred Gospe vanka grada. Upravo će oni biti ukrašenim novim ukrasima za što je iz proračuna Grada izdvojeno 60 tisuća kuna, dok će preostali dio starog grada biti ukrašen preostalom dekoracijom.

 

Ove godine blagdansku dekoraciju potpisuje Borko Čelar, a hoćemo li se imati čemu nadati i čemu točno vidjet ćemo već danas s prvim naznakama mraka.

 

- Dekorativni i svjetleći elementi, prema dogovoru Grada Šibenika i koncesionara javne rasvjete tvrtke Pectus, bit će postavljeni do 1. prosinca 2016. godine, izuzev Perivoja Roberta Visianija čija će blagdanska rasvjeta simbolično biti upaljena 9. prosinca 2016. godine kada počinje božićno - novogodišnji program 'Adventura 2016 - Budi u Šibeniku'.

 

Što vas čeka jednom kad stignete u Šibenik provjerite klikom na poveznicu - blagdani!.

 

 

Iz kategorije: Vijesti