Sidebar Menu

Datum objave: 24. Kolovoz 2016

Smjena na čelu šibenske Gimnazije:Ivanica Belamarić odlazi u mirovinu, mijenja ju profesor fizike Josip Paić

Diana Ferić
Diana Ferić

Ivanica Belamarić, dugogodišnja ravnateljica šibenske gimnazije odlazi, po sili Zakona, u mirovinu 31. kolovoza od kada će ju, do izbora nove ravnateljice ili ravnatelja, nakon provedenog natječaja zamijeniti profesor fizike Josip Paić. Tako je danas odlučio Školski odbor te srednje škole. „ Nema se tu što posebno obrazlagati. Zakon je jasan i jednako vrijedi za sve. Nakon 65 godina života  profesorice, ma koju funkciju u školama obavljali moraju u mirovinu i mi tu ne možemo ništa osim provesti taj zakon“, kaže Anita Škugor Kodžoman, predsjednica Školskog odbora.
Ivanica Belamarić je prva žena na čelu te srednjoškolske ustanove stare više od stoljeća, a na mjesto ravnateljice izabrana je ovog proljeća po četvrti put. Tu je funkciju, da nije zakonskim odredbi, trebala obavljati do 2020. U svakom slučaju, do sada je ravnatelj s najdužim stažem nakon znamenitog profesora Ive Livakovića koji je na toj dužnosti bio čak trideset godina. Netipična po načinu vođenja te srednjoškolske institucije ali i i po svom originalnom stilu odijevanja, nekonvencionalnom ponašanju, elokventnosti i borbenosti sigurno će ostati zapamćena u povijesti šibenske gimnazije i u sjećanju niza generacija. 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam