Datum objave: 12. Svibanj 2015

Čelnici Grada Šibenika oprostili se od Samira Mile koji odlazi u Zagreb

Diana Ferić
Diana Ferić

Samira Milu, jednog od najpoznatijih i najprepoznatljivijih glasova u šibenskom eteru, donedavno novinara voditelja Radio Ritma koji odlazi u Zagreb na novi posao u Večernji list, primili su danas čelni ljudi Grada Šibenika, gradonačelnik Željko Burić i njegovi zamjenici Danijel Mileta i Nikica Pendžer te predstojnica Ureda gradonačelnika Ana Gojanović i šefica protokola Mladena Jakelić Baran.

 

Zahvalili su mu na dugogodišnjoj suradnji i profesionalnom praćenju rada gradske uprave, a prvo gradonačelnikovo pitanje upućeno Samiru Mili bilo je "Što to bi, pa zašto odlaziš iz Šibenika". Mila je objasnio kako mu je novi posao u prilogu Scena Večernjeg lista profesionalni izazov.

 

"Volim Šibenik i nerado iz njega odlazim, ali volim i Zagreb u kojem sam studirao. Budući da dugo već pratim estradu i da nema pjevača u Hrvatskoj kojeg nisam intervjuirao i u Večernjem listu su prepoznali taj moj potencijal, a novi Večernjakov glavni urednik Dražen Klarić je moj kolega sa studija", objasnio je Mila, a gradonačelnik mu je u šali kazao kako bi mogao dobiti ponudu iz Grada da im bude PR, samo da ne ode iz Šibenika. "Nije mi drago kada školovani kadrovi napuštaju Šibenik. Sve se sliva u Zagreb i to je naša sudbina", kazao je gradonačelnik Burić. Ana Gojanović je istaknula kako ona najduže u gradskoj upravi surađuje sa Samirom Milom te mu je zahvalili na profesionalnom praćenju njihova rada. " Samir je sve vrijeme u pozitivnom ozračju prenosio informacije o radu gradske uprave i odlično smo surađivali", kazala je zahvaljujući mu na tome.

 

Samir Mila je nagovijestio da će za jedna gradski portal pisati razgovore s poznatim Šibenčanima koji žive u Zagrebu, a Šibenčana je, prema nekim procjenama u glavnom gradu Hrvatske oko 40 000. U ime Grada dobio je na pokoln šibensku travaricu, šalicu s natisom Šibenik i promidžbeni materijal o gradskim projektima, sve kako bi ga nostalgija "udarila" čin dođe u Zagreb.

Samir Mila se nakon završenog studija vratio u Šibenik. Najduže je radio kao novinar - voditelj na Radio Ritmu, a godinu dana je bio zaposlen u Novom tjedniku. Bio je i honorarni suradnik Slobodne Dalmacije.

Iz kategorije: Vijesti