Datum objave: 01. Srpanj 2014

Ministar Lorencin u Šibeniku: Nećemo o brojkama, šibenski turizam je u uzletu

Diana Ferić
Diana Ferić

Ministar turizma Republike Hrvatske  Dario Lorecin, koji se danas u Šibeniku sastao s predstavnicima lokalne samouprave, turističkih zajednica i privatnog sektora u turizmu nije želi, u izjavi za novinare. komentirati rezultate turističke predsezone u Šibensko - kninskoj županiji, ali je ustvrdio kako je turizam u njoj u usponu. " Sačekajmo da prikupimo sve potrebne podatke do početka srpnja pa ćemo onda  to komentirati, ali  u Šibensko - kninskoj županiji pomaci su vidljivi. Lani je u predsezoni u Šibensko - kninskoj županiji turistički promet povećan za oko 10 posto. To su prepoznali i investitori poput Dogus grupe, a moram istaknuti i Solaris  u koji je do sada uloženo preko 80 milijuna eura i iz godine u godinu napreduj. To su sve dobri primjeri razvoja turizma", kazao je ministar Lorencin pozivajući sve da se jave na natječaj Ministarstva turizma za produženje turističke sezone popularno nazvan PPS ( pred i post sezona), ocjenjujući da u Šibensko - kninska županija ima toliko prirodnih ljepota i takvu kulturnu  baštinu da joj produženje sezone ne bi trebalo biti problem.

Prije susreta s novinarima ministar Lorencin sastao se na zatvorenom skupu s predstavnicima lokalne samouprave, svih lokalnih turističkih zajednica i  tvrtki koje se bave turizmom. Glave teme bile su, kako je novinare izvijesti domaćin skupa, šibensko - kninski župan Goran Pauk, investicije u turizmu i prijedlog novog zakona o turističkim zajednicama, a sudionici skupa postavljali  su ministru i pitanja iz svojih resora.

U vezi s novim Zakonom o turističkim zajednicama ministar je kazao kako im nije cilj ukidanje manjih turističkih zajednica već decentralizacija zadaća i novca koji se prikuplja od članarina i boravišne pristojbe. Glavnu ulogu u  upravljanju turističkim destinacijama ubuduće će imati, kazao je ministar Lorencin  županijske i regionalne turističke zajednice  koje će morati povezati lokalnu samoupravu i privatni  sektor u turizmu kako bi Hrvatska bila što konkurentnija, a cilj je za nekoliko godina prihod od turizma sa sadašnjih 7 milijarda povećati na 12 milijarda eura.

Ministar Lorencin je u pratnji domaćina obišao novouređenu pozornicu na tvrđavi svetog Mihovila u Šibeniku i lokaciju budućeg Koraljarskog centra na Zlarinu.

Iz kategorije: Vijesti