Datum objave: 11. Lipanj 2014

Studentski zbor Veleučilišta u Šibeniku sudjeluje u Akademiji EU fondova

Nina Medić
Nina Medić

Peteročlani tim Studentskog zbora Veleučilišta u ŠIbeniku uspješno se prijavio na pilot projekt „Akademija EU fondova“, koji vodi Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova. Prihvaćene su prijave ukupno 11 studentskih organizacija iz cijele Hrvatske, a snage Studentskog zbora Veleučilišta u Šibeniku koje sudjeluju u projektu su: Matija Blaće, Ankica Arbutina, Josipa Roca, Jelena Delić i Jasmina Župčić.

Projekt obuhvaća suradnju između Ministarstva i tijela u sustavu upravljanja i kontrole korištenja strukturnih instrumenata Europske unije u Republici Hrvatskoj s jedne strane i studentskih organizacija s druge strane. Cilj projekta je podizanja svijesti i informiranje o mogućnostima korištenja fondova Europske unije među studentskom populacijom. Studenti će sudjelovati u raznim aktivnostima povezanima sa EU fondovima, a koja uključuju i stručnu podršku pisanju projekata te moguć put u Bruxelles i susret sa ministrom za najaktivnije.

 

„Ponosna sam na naše studente, na aktivnost i ambiciju koje pokazuju.“, izjavila je Anita Grubišić v.d. dekanica dodavši da će Veleučilišta u Šibeniku pružiti podršku svom Studentskom zboru u ovom projektu. Dodatna stručna podrška dolazi od Matije Bumbaka, pročelnika upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Grada Šibenika te Martina Mrše, izvršnog direktora udruge „Mladi u EU“, koji imaju veliko prethodno iskustvo u ovom području.

U ponedjeljak, 09.lipnja u rektoratu Sveučilišta u Zadru studentice Ankica Arbutina, Josipa Roca i Jelena Delić su prisustvovale prvom sastanku sa svojim zadarskim kolegama, prof. Anom Vodak te Katarinom Tatarović,predstavnicom Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova, voditeljicom Samostalne službe za informativno-obrazovne aktivnost.

Prije početka ljeta očekuje se još jedan radni sastanak, nakon čega će timovi samostalno raditi na svojim idejama. Ponovno intenziviranje aktivnosti na projektu očekuje se početkom jeseni. Na kraju kalendarske godine bit će organizirana godišnja konferencija Akademije, na kojoj će se dodijeliti nagrade najuspješnijim sudionicima za pojedine aktivnosti provedene tijekom projekta.

Iz kategorije: Vijesti