Datum objave: 15. Svibanj 2014

Danas počinje treće izdanje 'Croatian travel festivala' u Šibeniku

Nina Medić
Nina Medić

Danas u Šibeniku starta treće izdanje Croatian Travel Festivala u organizaciji Hrvatskog klub putnika. Festival traje do nedjelje 18. svibnja, a danas ga otvara predavanje Mateje i Mate Skračića o njihovom putovanju kroz Indiju u 18:00 sati u klubu Azimut.

U 19:00 sati, također u Azimutu, bit će predstavljen projekt Hrvatskog kluba putnika - 60 dana oko svijeta, 90 dana po svijetu, Šibenik – Nordkapp 2013., Šibenik – Dakar 2014, Lifetime Adventures.

Program se nastavlja koncertom grupe  „She Loves Pueblo“ koji počinje u 21:30 sati.

Predavanja će i ove kao i tijekom održavanja festivala u prethodne dvije godine, održati poznati hrvatski putopisci (Hrvoje Jurić, Jasen Boko, Boris Veličan…), koji će sa zainteresiranom publikom podijeliti svoja iskustva prikupljena na putovanjima diljem svijeta. Uz predavanja festival nudi i mnoštvo popratnih događanja, koja imaju edukativan karakter, ali i dobru zabavu uz bogat glazbeni program u klubu Azimut.

Posebnost ovogodišnjeg izdanja festivala je organizacija prve svečane dodjele „Nagrade Dijana Klarić“. Za nagradu koja je ustanovljena u spomen na mladu šibensku putnicu izboriti će se  pobjednici natječaja na kojeg se prijavilo više od 150 kandidata u pet kategorija: najbolji putopis,najbolja fotografija, najbolji video, najbolji putopisni projekt i putnik/putnica godine. Nagrada će se dodijeliti u subotu 17.svibnja u HNK Šibenik.

Detaljan program festivala pogledajte ovdje.

Iz kategorije: Vijesti