Datum objave: 18. Travanj 2014

Šibensko-kninska županija utorak obilježava Dan energetske održivosti

Nina Medić
Nina Medić

Nizom aktivnosti za sve dobne skupine, Šibensko-kninska županija će na Dan planeta Zemlje, u utorak, 22. travnja, obilježiti i Dan energetske održivosti.

Obilježavanje Dana energetske održivosti ima za cilj građanima naše županije dati uvid u mogućnosti ostvarivanja ekonomskih i ekoloških pozitivnih posljedica energetski održivog ponašanja.

U suradnji sa Gradskom knjižnicom Juraj Šižgorić organiziran je likovni natječaj na temu „Ja štedim energiju“ na kojem će polaznici dječjih vrtića i nižih razreda osnovne škole prikazati štednju energije u svakodnevnim aktivnostima.  Za tu dobnu skupinu će 22. travnja u 9.45 sati ispred zgrade Županije, biti organizirana i likovna radionica na otvorenom.

Za učenike sedmih i osmih razreda osnovnih, te učenike srednjih škola, Šibensko-kninska županija i Gradska knjižnica „Juraj Šižgorić“ organizirale su nagradni likovni natječaj za  izradu plakata uz Dan energetske održivosti Šibensko-kninske županije.

Župan Goran Pauk dodijelit će nagrade za najbolje likovne radove s ova dva natječaja, istoga dana u 13.15 sati u EE info centru u zgradi Tehničke i Industrijsko-obrtničke škole.

Centralno događanje Dana energetske održivosti Šibensko-kninske županije biti će u Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“ u Šibeniku gdje će se održati serija predavanja u vremenu od 10.30 do 12.30 sati. Nakon pozdravnog izlaganja župana Gorana Pauka prisutni će biti upoznati s izuzetno atraktivnim programima povećanja energetske učinkovitosti Vlade RH koje će prezentirati Ministarstvo graditeljstva, a predavači iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost će prezentirati način sufinanciranja energetski projekata. Dislocirani studij Energetike u Šibeniku Sveučilišta u Zagrebu bit će predstavljen budućim studentima i zainteresiranim gospodarskim subjektima.  Za građane koje zanima tehnologija i isplativost korištenja solarne energije, obnovljivog izvora energije koji je jako dostupan u našoj Županji, Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje će održati predavanje s naglaskom na korištenje fotonaponskih sustava. Predavači Energetskog instituta Hrvoje Požar upoznat će jedinice lokalne samouprave s izvedbom energetskih pregleda javne rasvjete.

Tijekom dana će u EE info centru biti održana i tematska izložba, a članovi društva Faust Vrančić će prezentirati inovacije s područja energetske učinkovitosti.

Iz kategorije: Vijesti