Datum objave: 23. Studeni 2013

FRANKO VIDOVIĆ:Nemam tajnicu i ne mogu se dopisivati s Gradskim vijećem!

Diana Ferić
Diana Ferić

Nakon što je jučer preko Facebooka objavio da svoj mandat vijećnika u Gradskom vijeću Grada Šibenika stavlja u mirovanje jer ga aktualna gradska vlast opstruira i namjerno saziva sjednice GV –a kada on mora biti na sjednicama sabora Franko Vidović je danas sazvao konferenciju za novinare. Objasnio je kako je nepobitna činjenica da su sve tri posljednje sjednice Gradskog vijeća sazvane u njemu neprikladno vrijeme jedna u srijedu, a dvije u petak kada on mora biti na sjednici sabora jer se glasa. „Kada su se za bilo koje prijašnje gradske vlasti sjednice Gradskog vijeća održavale petkom? Tu je sve jasno. Ja iz toga iščitavam da me aktualna gradska vlast ne želi na sjednicama, a to znači da ne želi ni suradnju sa mnom kao saborskim zastupnikom, a toliko toga bi na sjednicama Gradskog vijeća moga reći i napraviti u interesu Šibenika. Problem je i u tome što oni time onemogućuju mene, kojeg je izabralo 9 000 građana Šibenika da ih zastupam, da zastupan njihove interese no kada vidimo što je HDZ napravio u Vukovaru onda je takvo ponašanje razumljivo.“, kazao je Vidović.

Potvrdio je da se nikad nije službeno obratio predsjedniku Gradskog vijeća i zatražio da se promijeni datum sjednica jer je unaprijed zaključio da to ne bi imalo smisla. Istaknuo je i kako se datum sjednica dogovara na Međustranačkom vijeću, a ovog puta ga nije ni bilo.

Nije mu se svidjelo novinarsko pitanje smatra li da je problem u gomilanju funkcija koje je teško jednako odgovorno obnašati i stići na sve te je li neozbiljno od jednog ozbiljnog i odgovornog političara, saborskog zastupnika da tako važne odluke kao što stavljanje mandata u mirovanje priopćava preko Facebooka umjesto da službenim putem komunicira s Gradskom vijećem :“Objasni sam već da takva komunikacija ne bi imala smisla jer bi oni jedna put meni izašli u susret pa bi nakon toga nastavili istu praksu i ja bih ispao smiješan. Osim toga ja nemam tajnicu niti vremena slati pisane dopise. Smetaju me i te priče o gomilanju funkcija. Pa ja sam u Gradskom vijeću Grada Šibenika volonter i ne primam naknadu, dakle ne radim to zbog novca“, odgovorio je Vidović u opasku kako je pitanje neumjesno.

U Gradskom vijeću će ga zamijeniti Josip Belamarić koji je također bio na današnjoj konferenciji za novinare i samo se zahvalio ukazanom povjerenju Stranke.

Joško Šupe, vijećnik u GV - i njegov potpredsjednik ponovi je dana, nakon iskustva s jučerašnje sjednice Gradskog vijeća kako aktualna vlast umjesto snage argumenta primjenjuje argument snage, ako primjer je naveo njihovu reakciju na primjedbu kako krše Ugovor u preuzimanju dionica TEF –a kada su kazali da oni smatraju da taj ugovor više ne važi. „To je kao da ste uzeli kredit u banci na 30 godina, a onda ga nakon 15 godina prestali otplaćivati jer ste jednostrano zaključili da ugovor više ne važi.“, kazao je Šupe. Ponovio je i stav SDP u vezi s zemljištem na kojem će se graditi POS – lovi stanovi, a to je da je od gradske vlasti neozbiljno da ulazi u aranžman s tvrtkama čije je vlasništvo nad tim zemljištem opterećeno hipotekama i sudskim tužbama.

Iz kategorije: Vijesti