Datum objave: 30. Listopad 2013

Uredit će se pomoćni stadion na Šubićevcu i igrališta u Ljubici

Diana Ferić
Diana Ferić

Gradska vlast želi urediti sportske objekte u kojima treniraju djeca pa je dr. Željko Burić, gradonačelnik Šibenika danas održao „hodajući kolegij“ u Sportskom centru Ljubica i na nogometnom stadionu na Šubićevcu kako bi dogovorili što treba napraviti da uvjeti za treniranje budu primjereni. Nakon što je obišao te sportske terene zaključio je da je situacija puno gora nego što je očekivao, a da za neka poboljšanja nije niti potrebno puno novca.

Na "hodajućem kolegiju" sudjelovali su i oba zamjenika gradonačelnika mr. danijel Mileta i Nikica Penđer, stručni djelatnici gradske uprave, ali i predstavnici gradskog i županijskog saveza sportova te Zlatko Jurić, direktor Sportskih objekata, Novica Ljubičić, v.d. direktora KNG Šibenik i Željko Dulibić, predsjednik  malonogmetnkog saveza Županije i potpredsjednik HNK Šibenik.

Krajnje neprimjereni su sanitarni čvorovi u Sportskom objektu Ljubica, kako oni koje koriste juniori i kadeti HNK Šibenik tako i oni uz dvoranu za borilačke sportove od kojih je jedan poplavljen. Prostor oko nogometnog stadiona Ljubica je zapušten kao i rukometno igralište na kojem su tribine zarasle u travu.
Na nogometnom stadionu na Šubićevcu nema pomoćnog igrališta pa se za sve treninge koristi glavno nogometno igralište, a kada je kiša djeca odlaze trenirati u Vodice. Posebna priča je sportska ambulanta u sklopu Stadiona u kojoj su na podu nastale rupe, a reflektori na stadionu nisu niti obojeni otkako su postavljeni za Mediteranskih igara.

„ Gradonačelnik Burić je prvi gradonačelnik od 1979. godine koji je obišao terene na kojima treniraju nogometaši i zato smo mu zahvalni. Moram pohvaliti i ovu gradsku vlast što nam je odobrila sredstva za nabavu reflektora na stadionu u Ljubici jer će djeca sada moći trenirati i kada se smrači što je i nama i roditeljima veliko olakšanje. Drago mi je što će se taj stadion urediti jer se na njemu odigravaju utakmice prve lige za kadete i juniore i tu dolaze klubovi iz cijele Hrvatske. Sramota je i da je Šibenik jedini grad koji nema nogometno igralište s umjetnom travom što danas imaju i mnoge seoske sredine. Zahvaljujem se nogometnom klubu Vodice i Gradu Vodice što nam omogućuju da treniramo kod njih i što imaju puno razumijevanje za uvjete u kojima radimo. Pozdravljam volju Grada da se to riješi i da se uredi pomoćno igralište.Što se tiče istočnih tribina na Stadionu mi ćemo ih urediti sami uz pomoć sponzora“, kazao je Novica Ljubičić, v.d. direktora KNH Šibenik,

U izjavi za novinare gradonačelnik Burić je posebno apostrofirao da je njegov cilj bio uvjeriti se u uvjete u kojima treniraju djeca kako bi im se omogućilo sve što im treba i da to nema nikakve veze s profesionalnim sportom. „Naša je glavna briga da djeca treniraju u primjerenim uvjetima i da ih roditelji mogu s povjerenjem puštati djecu na treninge. Osim toga, izgled sportskih terena i dvorana je i lice Šibenika i moramo se truditi da ono bude što ljepše.“, kazao je dr. Burić.
Dogovoreno je da će stručne službe Grada izraditi projekt uređenja nogometnog i odbojkaškog terena u Ljubici kao i okolnog prostora. Gradonačelnik se obvezao da će dogovoriti s građevinskim tvrtkama koje rade na gradskih projektima da sudjeluju u tome besplatnim radom, a Grad će osigurati materija kao i oko dva milijuna kuna za umjetnu travu i uređenje pomoćnog igrališta na Šubićevcu.

Željko Dulibić, predsjednik Županijskog malonogometnog saveza i potpredsjednik HNK Šibenik osvrnuo se na negativni stav javnosti prema HNK Šibenik i stvaranje slike u javnosti da Grad i Županija ulažu neopravdano puno novca u HNK „Šibenik“: To jednostavno nije istina. Nitko ne spominje kako smo mi profesionalni klub donedavno financirali prodajom igrača, i kako su ta sredstva bila puno veća od izdvajanja iz proračuna. Tim novcem održavali smo Stadion i plaćali i 10 trenera za omladinski pogon, a da ne govorim o ljudima koji volenterski rade u ovom klubu i koji tome daju cijelog sebe i ne samo da od toga nemaju materijalnu korist nego neke stvari i sami plaćaju!“, istaknuo je Dulibić.

Gradonačelnik i njegovi suradnici najavili su da će obići i sve ostale sportske objekte u kojima  treniraju djeca i mladi, a već su dogovrili i što treba napraviti u sportskoj dvorani na Baldekinu.

Iz kategorije: Vijesti