Datum objave: 30. Listopad 2013

Primištenski konobar poriče da je kriv za ubojstvo Ukrajinke

Diana Ferić
Diana Ferić

Primištenskog konobara Branimira Ćaletu Interpol traži zbog sumnje da je ubio trudnu zaručnicu ukrajinku Annu Kitaevu. Tjeralicu za njime ukrajniske vlasti su raspisale prije nekoliko dana te mu po ukrajinskom zakonu prijeti kazna od 10 do 15 godina, prenosi Slobodna Dalmacija.
Tijelo 36-godišnje Anne našla  je 16.rujna sobarica prilikom čišćenja, u sobi ukrajinskog hostela u kojoj je boravio Branimir. Nakon ubojstva, ubojica je žurno pobjegao uzevši sve svoje osobne stvari, a obitelj pokojnice je odmah ukrajinskim istražiteljima izrazila sumnju da ju je ubio njezin zaručnik iz Hrvatske jer su znali da je Hrvat došao u hostel s Annom u večernjim satima 15.rujna.  Ukrajinske vlasti tek su prije nekoliko dana, očito prikupivši dovoljno dokaza za osnovanu sumnju, izdale međunarodnu tjeralicu za Ćaletom.
Branimir Ćaleta je za Slobodnu Dalmaciju izjavio kako on to nije napravio i kako je i sam šokiran saznanjem. „Mi smo se upoznali pretprošlo lito u Primoštenu i vidili smo se u prosincu kad sam bija u Ukrajini. No, od tada nismo poslije imali nikakve kontakte, niti smo se čuli, niti smo se vidjeli. Ovo je užas, šokiran sam kao i moja obitelj, živin na selu ovde u Vinovcu i ovo je strašno“, kazao je Ćaleta. Ne poriče da je bio u Ukrajini ali kaže kako su se samo slučajno našli u gradu  Dnjipropetrovsku,  zatim otišli u hostel i razdvojili se svatko u svoju sobu. Ćaleta kaže kako niti nije znao da je Anna trudna i poriče da je dijete njegovo, prenosi Slobodna Dalmacija.

Iz kategorije: Vijesti