Datum objave: 21. Srpanj 2013

Leb i Sol kao šećer na kraju Off Jazz & Blues festivala

Diana Ferić
Diana Ferić

Zadnju večer Off Jazz & Blues festivala Leb i Sol bacili su publiku u trans. Svojom virtuoznošću oduševili su sve prisutne, čak i bez Vlatka Stefanovskog, najpoznatijeg člana originalne postave benda. Do izražaja posebno je došao talent gitarista Dimitra Božikova makar u sjeni nisu bili ni ostali članovi benda; basist Bodan Arsovski, klavijaturist Kokan Dimuševski i bubnjar Srđan Dunkić. Posljednja dvojica u jednom su trenutku čak međusobno zamijenili svoje instrumente. Nakon bisa publika je makedonski bend ispratila dugim pljeskom i ovacijama. Leb i Sol svirali su na Off Jazz & Blues festivalu prije tri godine, te je njihov tadašnji nastup okarakteriziran kao nezaboravan. Možemo se kladiti da ni ovogodišnji neće pasti u zaborav tako skoro.
Prije makedonskog benda u zadnju večer festivala prisutne su uveli ritmovi gitare, kontrabasa i harmonike Hot Cluba Zagreb. Njihov gipsy jazz izričaj lako zarazi pa su se nakon njihovog nastupa u publici čuli komentari kao: „Ja bi još!“ Njihovom glazbenom umijeću jednostavno se mora pokloniti pa makar i ne bili obožavatelji jazza.

Završna večer festivala okupila je najveći broj jazz i blues obožavatelja. edmi Off Jazz & blues festival, koji se ove godine vratio na svoju staru lokaciju, na trg ispred OŠ Fausta Vrančića, donio je vrhunsku glazbu u prekrasnom ambijentu i zato njegova mnogobrojna publika jedva čeka sljedeći, kako su nam sinoć kazali oni s kojima smo razgovarali.

Iz kategorije: Vijesti