Datum objave: 11. Srpanj 2013

FOTO:Pogledajte kako izgleda "letenje u more" na šetnici u kanalu svetog Ante

Diana Ferić
Diana Ferić

Među atrakcije na šetnici u kanalu svetog Ante u Šibeniku koja se otvara u subotu, 13. srpnja svakako spada "letenje" odnosno spuštanje zip linom s brda iznad pećine svetog Ante u more  koje pripremaju članovi šibenskog planinarskog društva "Sveti Mihovil". Kako to izgleda pogledajte na našim fotografijama.

Članovi "Svetog Mihovila" zaduženi su i za poligon za penjanje uz vertikalnu stijenu, a na svečanosti otvorenja šetnice, u subotu, 13. srpnja izvest  će i pokazne vježbe, zajedno s  brojnim drugim članovima sportskih društava.

Na svečanosti otvaranja, naime,  bit će prezentirane sve mogućnosti bavljenja sportom i rekreacijom na novoj šetnici u kanalu svetog Ante. U to spada  poligon za penjanje uz vertikalnu stijenu, prezentacije planinarskih vodiča i pokazne vježbe koje će izvesti članovi šibenskog Gorske službe za spašavanje i planinarskih klubova „Sv. Mihovil“ i „Kamenar“. Air soft klub Šibenik predstavit će svoj „arsenal oružja“, pravila igre i omogućiti zainteresiranima probno gađanje. Veterani vaterpolo kluba Šibenik predstavit će sportove na vodi i omogućiti mnogima da po prvi put zapucaju na pravi vaterpolski gol. Biciklisti, kajakaši, veslači i jedriličari isprobat će morske i kopnene rute kroz kanal, a pridružit će im se ronioci, trkači i brojni drugi šibenski sportaši i klubovi. Program počinje u 17 sati,a u 19 sati započet će utrka bez natjecateljskog karaktera, u kojoj će svi sudionici unaprijed biti proglašeni pobjednicima, a mnogi od njih će dobiti majice, kao trajnu uspomenu na dan kad su prvi put prošetali Šibenskim kanalom. Prijevoz autobusom i brodom na svečanost otvorenja šetnice je besplatan.

FOTO:Joso Gracin
 

Iz kategorije: Vijesti