Datum objave: 29. Lipanj 2013

Policija još ispituje okolnosti ubojstva policajca u Kijevu

Diana Ferić
Diana Ferić

Naizgled bezazlena intervencija zbog obiteljskog nasilja  u Kijevu, kakve su uobičajene, dovela je do velike tragedije i ubojstva policajca. Šezdesetjednogodišnji Stjepan Cerovšek ubio je nožem policajca Antu Grabića i teško ozlijedio njegovog kolegu Joška Grgića.                                                                                                                                                               

Policijska uprava šibensko - kninska  priopćila je da je  sinoć, nešto prije 20 sati u Policijskoj postaji Knin je zaprimljena dojava o obiteljskom nasilju u mjestu Kijevo. Na  intervenciju su upućena dva policajca Kad su došli na mjesto događa  61 - godišnji nasilnik ih je napao  nožem i ozlijedio. Jedan od njih je na putu do bolnice preminuo od zadobivenih ozljeda, dok su drugom policijskom službeniku liječnici konstatirali teške ozlijede.

Kriminalističko istraživanje još traje kako bi se utvrdile sve okolnosti događaja. Na mjestu događaja bio Županijski državni odvjetnik i rukovodio očevidom, a nad 61-godišnjakom iz Kijeva provodi se kriminalističko istraživanje zbog sumnje na kazneno djelo ubojstva i ubojstva u pokušaju,a tijekom dana bit će priveden u Istražni zatvor. Policija u svom izvješću ne spominje da je jedna od policajaca pucao u nasilnika kada je pokušao pobjeći, što je jedna od neslužbenih verzija događaja. 

Ubijeni policajac je 1993. godine pristupio u redove policije, a u Policijskoj postaji Knin radio je posljednjih 18 godina, uglavnom na poslovima prometne policije i bio je uzoran policajac.

Načelnik Policijske uprave šibensko-kninske Ivica Kostanić je u svoje osobno ime, kako i u ime svih djelatnika Policijske uprave šibensko-kninske, izrazio najdublju i najiskreniju sućut obitelji preminulog policijskog službenika, a obitelji drugog policijskog službenika izrazio je nadu u njegov što brži oporavak. Istakao je da je ovaj događaj  potresao sve policijske službenike jer je policija kao jedna obitelj i ova tragedija je za policiju veliki gubitak, kaže se u priopćenju Pu šibensko - kninske. .

       

Iz kategorije: Vijesti