Datum objave: 22. Svibanj 2013

FOTO: I ministar Zmajlović dao palac za stabla

Diana Ferić
Diana Ferić

Ministar Zmajlović pridružio se učenicima i djeci koja su pod pokroviteljstvom Javne ustanove „Nacionalni park Krka“ obilježila Svjetski dan biološke raznolikosti.                                                                                                                                                  

Javna ustanova "Nacionalnipark Krka" bogatim je i kreativnim sadržajima obilježila Svjetski dan biokoške raznolikosti. Nakon što je jučer na Skradinskom buku održana  „Bioolimpijada“ na kojoj su učenici VI. razreda OŠ Skradin i OŠ Dr. Franje Tuđmana natječući se u potezanju konopa, konogometu, poligonu „kap za slap“, stazama znanja, stazi „lov na izgubljenu prirodu“, skakanju u vreći i sličnim igrama na zanimljiv način skrenuli pozornost na važnost očuvanja prirode i povratak dječje igre u prirodu, danas su učenici I. i IV. razreda OŠ Kistanje u ispostavi JU „NP Krka“ u Skradinu održali radionicu „Mali čuvari prirode“. Nakon toga su ministar Mihael Zmajlović i Ravnatelj Tonči Restović pogledati izložbu  radova djece iz šibenskih dječjih vrtića i učenika nižih razreda osnovnih škola iz cijele Šibensko-kninske županije. Ministar Zmajlović pohvalio je kreativna postignuća i ideje djece i učenika te se osobni pridružio njihovoj akciji "Daj palac za stabla". On je naime na veliko stablo utisnuo zelenom bojom otisak svog palca i tako dodao još jedan "list" borbi za brigu o stablima i njihovo očuvanje.

Ministar Zmaljović je nakon susreta s djecom u Ispostavi JU "Nacionalni park Krka" posjetio  franjevački samostan na Visovcu.
 

Iz kategorije: Vijesti