Datum objave: 13. Travanj 2013

FOTO:Rođendan časopisa Šibenik tim-što su kužinavali šibenski političari

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibensko - kninski pijat i Šibenski pijat, koje su prezentirali kandidati za župana Šibensko- kninske županiji odnosno za gradonačelnika Grada Šibenika, bili su, kao što se moglo i očekivati, najatraktivniji dio proslave 3. rođendana prvog šibenskog časopisa.

Proslava je održana danas u restoranu Uzorita. Organizatori, časopis "Šibenik tim", uoči predizborne kampanja, želio je na jednom mjesto okupiti sve kandidate i njihove suradnike i simpatizere da se predstave s jednom naoko neobaveznom i nevažnom temom u predizbornoj kampanji, ali koja može puno reći o njima samima - da prezentiraju kako u gastronomskom smislu doživljavaju lokalnu zajednicu na čijem čelu žele biti, ali ipak polazeći. Strogi kriteriji nisu bili zadani već je to bila "slobodna tema" upravo kako bi taj neformalni dio došao do izražaja. Šteta je što na tom događanju nije bilo političkih komentatora jer bi iz načina prezentacija mogli zaključiti puno toga što iz načina pristupa i prezentacije teme.

Pozivu časopisa " Šibenik tim" odazvali su se svi kandidati osim kandidata Udruge Loza koji su se ispričali neodgodivim stranačkim obvezama. Prvo mjesto, po ocjeni stotinjak gostiju proslave rođendana časopisa Šibenik tim, koji su glasali kao na pravim izborima , ispunjavajući glasačke listiće, dobio je HDZ - ov stol za kandidata za šibensko - kninskog župana koji je prikazao niz gastroikona Šibensko - kninske županije, od Skradinske torte koja je planula, do hobotnice iz PZ Prvić Luke i friganih srdela iz Tribunja. Drugo mjesto osvojio je stol Paula Cote, kandidata HSP za župana koji je sam pripremao sva ponuđena jela, poslužio je vino koje je proizveo iz svog vinograda pa čak i pitu od dunja, i po riječima gostiju bio je najupečatljiviji. Treće mjesto osvojio je stol Slavena Jakelića, nositelja liste Hrvatskih laburista za gradonačelnika Grada Šibenika koji je sa svojim suradnicima su na licu mjesta pripremali hranu. Kuhanu hranu su pripremili i Šibenski građanski forum, Županijska lista SDP - HNS - HSLS - HSU Anite Bare i lista dr. Željka Burića i njegovog zamjenika mr. sc. Danijela Milete prenijelo poruku da se svi politički oponentni mogu naći na jednom mjestu , ugodno družiti i u svemu tomu poentirati, ovisno od toga koliko su u to uložili.

Časopis "Šibenik tim" proslavio je svoj rođendan i obnavljajući uspomene na 30. obljetnicu slavne utakmice o kojoj su govorili sudionici tih događanja evocirajući sjećanja kako je Šibenik tada bio složan i ponosan, a restoran Uzorita je bio tada stožer tih događanja. Predstavljen je i 18. broj časopisa "Šibenik tim " koji je u prodaju od danas, a glavna tema je upravo ta utakmica i niz do sada neobjavljenih podataka te slika na kojima će se mnogi prepoznati. Proslavu je svojom satirom obogatio poznati hrvatski glumac Špiro Guberina, koji je prvi zagrebački, pretplatnik časopisa Šibenik tim, a poseban ugođaj unijeli su svojom svirkom Nikica Širinić i njegov brat, kao dio poznate šibenske skupine "Stari prijatelji".
 

Foto: Ante Baranić

Iz kategorije: Vijesti