Datum objave: 28. Veljača 2013

Mladi glazbenici Borna Erceg i Marija Vuletić odlaze na državno natjecanje

Diana Ferić
Diana Ferić

Dvoje od sedmero učenika Glazbene škole Ivana Lukačića u Šibeniku  koji su sudjelovali na proteklom regionalnim natjecanjima  učenika i studenata glazbe i plesa  plasiralo se na državno natjecanje.To su Borna Erceg, koji pohađa drugi razred Srednje glazbene škole i Marija Vuletić, učenica četvrtog razreda Osnovne glazbene škole. Borna je i prije toga slovio kao telentirani mladi glazbenik, a Marija, koja je prvi put nastupila na  takvom natjecanju, pravo je iznenađenje.

Borna Erceg osvojio je prvo mjesto  iz solfeggia u konkurenciji  25 - ero mladih iz cijele Hrvatske. Istodobno, Borna se na istom natjecanju  plasirao na drugo mjesto iz glasovira, uz vodstvo profesorice Kristine Pešić. Njegovi  nastupi zapaženi su i ranije. Do sada je osvojio  dvije prve nagrade na regionalnom natjecanju iz klavir, dvije druge nagrade na državnom natjecanju,  prva nagrada na državnom natjecanju ( komorni trio),  drugu nagradu na međunarodnom natjecanju "Daleki akrodi" tesedmo mjesto na međunarodnom natjecanju "Etide i skale"

"Natjecanje se sastojalo  od pisanog i usmenog djela, a usmeni je bio iznimno zahtjevan i organiziran je kao koncert. Konkurencija je bila jaka, iz cijele Hrvatske i svi smo bili slični po kvaliteti što znači da mi iz Šibenika, iako je riječ o manjoj sredini, ni po čemu ne zaostajemo za onima iz većih gradova. Prvi put sam  se natjecao iz solfeggia i vrlo sam zadovoljan svojim plasmanom. Čeka me naporno pripremanje za državno natjecanje  koje će biti održano u Dubrovniku, sredinom  ožujka".

Postignutim rezultatima zadovoljna je i profesorica Mira Grujić."Nisam željela svoje učenike posebno opterećivati i raditi na njih pritisak da pošto poto moraju pobijediti. Tom smo natjecanju prišli ležerno, pa sam tim više ugodno iznenađena pobjedom Borne, a posebno Marije kojoj je to prvo takvo iskustvo. Tako ćemo, bez  posebnog pritiska prići i pripremama za državno natjecanje, ali će, sasvim  sigurno, naši učenici dati sve od sebe u što uopće ne sumnjam. Njihov  dosadašnji  uspjeh nije  rezultat samo talenta nego i predanog rada i vježbanja", kazala nam je profesorica  Grujić.

Na regionalnom natjecanju nastupili su i Šime Buha  koji je osvojio drugu nagradu iz glasovira te  četvero pjevača - Ines Grubišić, Jelena Pletikosa i Mate Vidić koji su se plasirali na drugo mjesto i Andrea Paića koja je bila treća.
Šimi Buhi profesorica je Gordana Pavić, a pjevačima Ana Grubić Miškić. Pjevači su nastupili uz pratnju profesorice Tine Guberine na glasoviru.

Tekst i slike: Zvonimira Mijić

Iz kategorije: Vijesti