Datum objave: 07. Prosinac 2015

Nives Radić nitko je može zaustaviti - osvojila i titulu svjetske prvakinje u savateu

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenčanka Nives Radić, koja je predstavljala Hrvatsku u kategoriji do 75 kg, osvojila je proteklog vikenda u Amiensu, u Francuskoj titulu svjetske prvakinje u savateu za seniorke. Iz Hrvatskog savate saveza poziv je dobila i kvalifikacijske borbe odrađene su u lipnju ove godine. Ovo je za Nives drugo finale svjetskog prvenstva u savateu. Prije dvije godine osvojila je svjetsku titulu u dalekoj Kini.
U finalnom meču joj je protivnica bila predstavnica Mauricijusa, Sharon Claire. Bila je to vrlo srčana, tamnoputa borkinja sa dosta želje, ali to nije bilo dostatno za pobjedu nad Nives koja već 15 godina obilazi ringove diljem svijeta. Nives je dominirala u svim rundama i pobijedila prekidom u 4. rundi.

Ovim je putem, ističu u Klubu Dalmatino, još jednom ponovila nešto izvanredno, a to je osvajanje čak dvije svjetske titule u istoj godini. Naime, prije samo mjesec i pol osvojila je i to po treći put titulu svjetske prvakinje u low kicku.


Već idućeg vikenda za članove kickboxing kluba Dalmatino, slijedi natjecanje na „Croatia open 2015“ u Zagrebu, na kojem će uz Nives, nastupiti i juniorka Karmela Makelja.


 

Iz kategorije: Sport