Datum objave: 16. Prosinac 2023

SPOMENAR / Uprava Šibenika dala čvrsta jamstva žiteljima Doca da će riješiti problem prelijevanja mora preko rive i plavljenja kuća

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Stanovnici gradskog predjela Dolac otišli su zadovoljni sa sastanka s načelnikom Šibenika Markom Bačinićem kada su od njega i Uprave Šibenika dobili čvrsta jamstva da će neodgodivo i bezodvlačno biti riješen problem prelijevanja mora i plavljenja kuća u Docu pri svakoj većoj plimi i jačoj južini. Načelnik Bačinić predočio Dolačanima tehnička rješenja koja su izradili ovlašteni inženjeri i podastro dokaze o osiguranim novcima za radove koje treba poduzeti.
Problem prelijevanja mora preko ribe i poplavljivanja prizemlja kuća i konoba u Dolcu, zajamčio je načelnik Bačinić, bit će riješen podizanjem rive i postavljenjem zgodnog zida sličnog onomu u Splitu.
Načelnik Bačinić koji je ljubazno i susretljivo primio predstavnike nezadovoljnih stanovnika Dolca, kazao je da se radovi na podizanju rive u Dolcu i zaštitnog zida koji će započeti 16. prosinca odnose i na izgradnju kanalizacije u tom šibenskom predjelu, a bit će poboljšana i ulična rasvjeta.

Šibenik, prosinac 1936.

Iz kategorije: Spomenar