Datum objave: 23. Studeni 2020

VIDEO - CORONA MASK ART / Nova umjetnost zove se Corona Mask Art. Svjetske umjetničke trendove spojili smo s Arsenovom pjesmom "Maškare"

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Opaki, misteriozni virus koji baca čovječanstvo na koljena izazvao je i nevjerojatan val kreativnosti, štoviše pojavila se i nova umjetnost. Zove se Corona Mask Art. Riječ je o umjetničkom oblikovanju i kreiranju zaštitnih maski. Val inspiracije proširio se svijetom brže od COVID-a-19, a zahvatio je nevjerojatan broj kreativaca, umjetnika, karikaturista i inventivnih umova. Plodovi njihovog stvaralaštva protežu se od ozbiljnih umjetničkih djela sa znakovitim porukama do sarkazma i urnebesnog humora. Izabrali smo za ovu zgodu tridesetak najzanimljivijih umjetnički oblikovanih maski i spojili ih sa pjesmom Arsena Dedića  "Maškare" koju su prije šezdesetak godina neodoljivo izvodili Gabi Novak i Vice Vukov.
Učinilo nam se da je baš ta pjesma prikladna kao glazbena podloga, ali i zvučni komentar jer, mora se priznati, ove godine maškare traju predugo i već nam idu na živce, ali sva je zgoda da ih se maski nećemo još dugo riješiti.  

Video

Iz kategorije: Multimedia