Datum objave: 23. Studeni 2019

OH YEAH! / Zasjao "Emotion". Šibenik konačno ima sjajan ženski pop sastav.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Na 15. koncert "A i vi ste s nama iako vas nima" kojeg je organizirala Zajednice udruga klapa Šibensko – kninske županije u sjećanje na prijatelje, pjevače neprežaljene klape "Teuta", Joška Arasa-Biću i Tonija Grguričina koje ime je nepovratna oduzela neumitna smrt, nastupio je pop sastav "Emotion" koji je očarao i oduševio publiku.

"Emotion", a to su Marija Vuletić, Marija Cvita Gulam, Sara Koljnrekaj i gitarist Luka Ćevid, pop derivat je izvrsne klape "Gimnazijalke" koja koja već godinama uspješno djeluje u Gimnaziji Antuna Vrančića.

Osim što je pop sastav "Emotion" pjesmom poletio neočekivano visoko, bilo je posebne ljepote i dirljive simbolike u njihovom pojavljivanju na početku koncerta "A i vi ste s nama iako vas nima". Sadašnja mladost zapjevala je u spomen tragično izgubljenoj mladosti. Toni Grguričin iamo je tek 23 godine kada je poginuo u prometnoj nesreći na povratku u Šibenik s koncerta klape "Teuta", a u Zagrebu, a Joško Aras Biću tek je napunio 29 godine kada ga je pokosila teška i neizlječiva bolest.

Nastup pop grupe "Emotion" bio je fascinantan i bilo je očigledno da je Šibenik, grad pjesme i pjevača, dobio nešto novo, vrijedno i nesvakidašnje. Prije svega dobio je odlične pjevačice, a uz svu svoju glazbenu slavu nikada se do sada nije mogao pohvaliti vrsnim pjevačicama koje bi stale rame uz rame Vici, Ivi, Miši... Nadalje, dobio je glazbeni sastav koji se iskreno, točno i nedvosmisleno deklarirao kao pop grupa. Tako nešto Šibenik nije, barem ne tako deklarirano, do sada imao. Ono u čemu "Emotion" slijedi šibensku glazbenu tradiciju je modernost i razumijevanje suvremenih glazbenih tokova, ali ne bilo kakvih nego onih koje odlikuje izvrsnost, glazbena kompetentnost i odmak od šrota i glazbenog smeća kojim čovječanstvo zatrpava nemilosrdna glazbena industrija. 

Pop sastav "Emotion" odlikuju originalne višeglasne obrade svjetskih i domaćih hitova. U tom višeglasju, tek uz pratnju gitare, snalaze se kao riba u vodi i stvaraju fascinantnu glazbenu sliku kojoj tek na trenutke nedostaje malo više hrabrosti, ali pred njima su prostranstva budućnosti gdje, barem na domaćoj glazbenoj sceni, za sada nemaju konkurenciju.

 Foto & video: Stanko Ferić

 

Video

Iz kategorije: Multimedia