Sidebar Menu

Datum objave: 29. Lipanj 2018

Mladi,talentirani i humani:Nikolina Kapitanović i Šime Buha održali humanitarni koncert za Lucu Šenetu

Diana Ferić
Diana Ferić

Mladi šibenski glazbeni talenti, studenti glazbene akademije Nikolina Kapitanović na flauti i Šime Buha na klaviru održali su večeras humanitarni koncert za pomoć 14 – godišnjoj Luci Šeneti koja boluje od agresivnog raka pluća i potreban joj je novac za liječenje u SAD-u. Oboje glazbenika oduševilo je publiku koja je napunila foaje šibenskog kazališta pa su nekoliko puta izlazili na bis. Virtuoznost koju su pokazali publika je nagradila snažnim pljeskom.

 

Oduševljena je bila i Gordana Pavić, profesorica klavira u šibenskoj glazbenoj školi čiji je Šime bio učenik prije nego što je upisao Glazbenu akademiju u Zagrebu. Nakon koncerta su se srdačno izgrlili.

 

„Očarana sam večerašnjim koncertom i zaista sam ponosna na svog učenika“, kazala nam je Gordana Pavić. Isto vrijedi i za Nikolinu i anđeoski zvuk koji izlazi iz njezine flaute.

 

Nikolina i Šime su svojevrsni fenomeni- maturanti su šibenske gimnazije koju sada završavaju, a istodobno završavaju i prvu godinu glazbene akademije.

Raduje i njihova spremnost kojom su se odazvali na humanitarni koncert u organizaciji HNK u Šibeniku sretni što mogu pomoći 14 – godišnjoj Luci. Ulaz na koncert je bio slobodan, a prikupljali su se novčani prilozi.

 

Četrnaestogodišnja Luca boluje od raka pluća i srčane ovojnice, koji je metastazirao u njenom krhkom tijelu. Njezini roditelji i prijatelji zatražili su pomoć lokalne zajednice kako bi prikupili 150 000 kuna za njezino liječenje novom metodom u SAD –u.

Unatrag dvije godine Luca je prošla četiri ciklusa kemoterapije, ostala je bez lijevog plućnog krila i srčane ovojnice, prošlo kroz 25 zračenja... Da bi se, kada su već svi mislili da se od sjaja u njezinim velikim, crnim okama vidi svjetlo na kraju tunela i svitanje nakon duge mračne noći, bolest vratila.

Liječenje i smještaj u kampusu su za Lucu besplatni, ali novac joj je potreban za put, vizu, životne troškove , a buddžet te hrabre obitelji je skroman. Majka Franka je trgovkinja, radi u vrtnom Centru Dubrava, otac radi u Jollya na Radoniću.

Humanitarnu akciju za Lucu pokrenula je na društvenim mrežama i Iva Funtek, pomaže joj i Ella Dvornik, koje neumorno dijele i traže od svih drugih: 'Molim Vas pomozite nam doć do ove cifre i dajmo Luci šansu za život! DIJELITE'.

 

Zaklada Nora Šitum je obećala, kako saznajemo, ponudila pomoć kad Luce dođe u Ameriku ako nastanu dodatni troškovi liječenja u slučaju kakvih komplikacija. A oni su kod ovakvih teških bolesti prije pravilo nego izuzetak. Luca je, naime, prvo dijete u Hrvatskoj koje boluje od ovakve bolesti, mezotelioma pleure.

 

Luci možete pomoći uplatom na račun HR4424070003105006606 OTP banka, IBAN: LUCA ŠENETA (Franka ŠENETA) opunomoćenik, dok uplate iz inozemstva idu na SWIFT: OTPVHR2X, IBAN: HR4424070003105006606 na ime Luca Šeneta.
 

Iz kategorije: Kultura

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam