Datum objave: 06. Lipanj 2016

Službeno predstavljanje projekta revitalizacije Martinske uz pisanje pisama

Šibenik News
Šibenik News

Kafić, kulturni inkubator, kako vam milo, Azimut u Šibeniku ove subote, 11. lipnja, bit će cjelodnevni domaćin programu predstavljanja projekta Udruge za promociju i zaštitu kulturnog stvaralaštva Disco Gimnazija – LjeTUj na Martinskoj koja će se održati od 27. srpnja do 2. kolovoza na, naravno, Martinskoj nasuprot Krešimirovog grada.

 

Bit će to prvo službeno, javno predstavljanje programa revitalizacije pomalo zaboravljenog, nekoć omiljenog gradskog kupališta Martinska kojemu će prisustvovati gradonačelnik Šibenika, Željko Burić, predsjednik Udruge Disco Gimnazija, Darko Relja uz obraćanje direktora Turističke zajednice grada Šibenika, Dina Karađole.


I kao što su Martinsku oteli potpunom zanemarivanju, tako će članovi Udruge i ekipa iz Azimuta skinuti prašinu s još jedne lijepe aktivnosti kojom se sve manje bavimo, a riječ je o – pisanju pisama.


I kao što dječja brojalica kaže 'Pliva patka preko Save, nosi pismo na vr' glave', danas na to dodajemo – not! Sjetite se samo kad ste zadnji put uzeli olovku i papir u ruke, sjeli i napisali te naposljetku adresirali i poslali pismo … Upravo tako.


Već dugo, predugo naši poštanski sandučići šutke primaju tek sve brojnije račune i kataloge trgovačkih centara i vrijeme je da se to promijeni. Vrijeme je da prošlost susretne sadašnjost i ponovno će to učiniti Disco Gimnazija u suradnji s Azimutom.


Svim posjetiteljima Azimuta u vremenu od 11 do 14 sati na raspolaganju će biti (kemijske) olovke, papiri, omotnice i poštanske marke. Nakon što napišu i adresiraju pismo, kuvertu mogu ubaciti u za to predviđenu kutiju u postavljenu u prostoru Azimuta, a članovi Udruge Disco Gimnazija učinit će sve ostalo.

 

'Pišem pismo, tinta mi se proli', daleko je onaj 'ko me voli', pjeva Tamara Obrovac, i možda je daleko, možda nije, ali jednom kad primi pismo svakako će biti bliže.


Program predstavljanja manifestacije koja će bogatim kulturno – zabavnim programom skrenuti pozornost Šibenčana i gostiju grada na Martinsku, kao jednog od blaga šibenskog kraja, nastavit će se u večernjim satima i to, naravno, glazbenim programom u kojem sudjeluju domaće DJ snage – svaki drugačiji od prethodnog.

 

 

RASPORED DOGAĐANJA ZA SUBOTU, 11. LIPNJA @ AZIMUT, ŠIBENIK

 

11 – 14 h – sati pisanja pisma uz glazbeni program u režiji Mr. D-ja i Druga Podruga
12 h – konferencija za novinare, predstavljanje manifestacije 'LjeTUj na Martinskoj'; sudjeluju gradonačelnik Šibenika, Željko Burić i predsjednik Udruge Disco Gimnazija, Darko Relja

22-04 h – warm up party LjeTUj na Martinskoj uz ICE BUCKET BAND i DJ tim – DJ Ritmo, DJoko, Drug Podrug, Mr. D
23 h – ICE BUCKET BAND

 

 

KRATKA BIO IZVOĐAČA:

 

ICE BUCKET BAND – šesteročlani sastav osnovan početkom 2016. godine. Sačinjavaju ga iskusni glazbenici koji su dugi niz godina svirali u raznim bendovima širem Lijepe Naše dok se konačno nisu odlučili skrasiti u Ice bucketu. Tijekom proteklih godinu i pol dana koliko postoji, sastav se predstavio repertoarom u kojem prevladavaju urbani hitovi koji datiraju u prošlo stoljeće (osamdesete i devedesete) i prepoznatljivim ženskim vokalom. Sve to skupa ostavilo je trag na publiku kroz nekoliko desetaka nastupa koliko su ih dosad imali.


Ivana Bulat (Vokal), Filip Stojanović (vokal gitara), Marko Baljkas (gitara), Damir Buntić (klavijature), Denis Jakovljević (bas), Krešimir Celner (bubanj).

 

DJ RITMO - aka Darko Relja / Disco Gimnazija – u večernjem setu donosi vibracije sedamdesetih godina uz neizostavno prisjećanje na hitove koji su palili plesni podij u legendarnog gimnazijskoj Crtaoni.

 

DJoko – specijaliziran za raritetnu exYU glazbu obojanu plesnim grooveom. Ako zatreba, zna put do glazbenih voda začinjenih rock zvukom sedamdesetih godina prošlog stoljeća.

 

Drug Podrug – kao najpoznatiji DJ među novinarima ili novinar među DJ-ima, publiku vodi na šetnju kroz svijet glazbe jer kod njega nijedna pjesma nije stvar slučajnosti.

 

Mr. D – aka Electro Boggie, Back 2 School, zaljubljenik u glazbu. Čovjek koji je svojim djelovanjem itekako ostavio dubok trag na Martinskoj, ali i šibenskoj (underground) sceni. DJ D prednost daje elektronskoj glazbi, a zlu ne trebalo zna složiti odličan mash up rock hitova odgovornih za nezaboravnu atmosferu.
 

Iz kategorije: Kultura