Datum objave: 20. Prosinac 2015

Homofobija,ovisnost, sex, neprilagođenost - sve što muči srednjoškolce u izvedbi Virka

Diana Ferić
Diana Ferić

Dramski ansambl Virko premijerno je večeras  izveo predstavu MYGEN o problemima odrastanja srednjoškolaca, koju je napisao i režira voditelj te skupine Serđo Mioč  i oduševio je gledatelje u punom šibenskom kazalištu, među kojima je bilo najviše srednjoškolaca, ali i njihovih roditelja, djedova i baka. Nekoliko puta su ih, nakon predstave, snažnim pljeskom zvali na bis.

Tom su predstavom željeli  prikazati napredak koji su u glumačkom smislu do danas postigli članovi te udruge od koji su mnogi još u prvom razredu osnovne škole stali na kazališne daske. Predstava govori o odrastanju, problemima srednjoškolaca, njihovim odnosima s roditeljima, i o seksu, drogi, alkoholu, ljubavi, vjeri, homofobiji, zlostavljanju, sukobima mladih sa svijetom koji ih okružuje. Trinaest likova pojavljuje se sa svojim problemima, a središnji lik je frustrirana, povučena srednjoškolka koja se u životu loše osjeća, a svaki od likova joj pokušava pomoći sa svojim savjetima, smatrajući da su baš oni najbolji od vjernika, gaya, dilera i slično.

" U predstavi govorimo o problemima mladih, o sprječavanju diskriminacije, o važnosti odgoja i obrazovanja i želimo da ona bude poučna za srednjoškolce, ali i za njjihvoe roditeljje, da svi iz onoga o čemu govorimo izvuku poruku", kaže dramski pisac i pedagog Sergej Mioč.

Iz kategorije: Kultura