Datum objave: 23. Kolovoz 2015

Ivana Kovač u emisiji "Volim Šibenik": Željela bih snimiti duet s majkom Anitom

Diana Ferić
Diana Ferić

Pjevačica Ivana Kovač, koju nimalo ne smeta to što,je u javnosti svi i dalje percipiraju kao „Mišinu malu“ već je na to ponosna, ima veliku želju snimiti duet sa svojom majkom Anitom, kako nam je otkrila danas, gostujući u emisiji na Radio Šibeniku „Volim Šibenik“, posvećenoj šibenskoj glazbi i glazbenicima i izoru 100 najljepših šibenskih pisama. „ Moja mama im izvrstan glas i malo je poznao da je ona bila prateći vokal na jednom od najboljih tatinih albuma „Dalmacija u mom oku“ i zaista bih s njom htjela snimiti duet, ali bojim joj se to i predložiti, jer ona ne voli javnost ni biti u medijima“, kazala nam je iskreno Ivana. Nepoznato je i da se Ivana potužila tekstopiscu Dinku Škevinu, s kojim surađuje, kako je o Miši sve rečeno, a kako bi voljela da se napiše pjesma i o njezinoj majci. Škevin je to i napravio, a pjesmu je uglazbio Darko Kalođera i Ivana će ju sigurno, kada za to dođe vrijeme snimiti.

U današnjoj emisiji otkrila na je i kako ju je Mišo od malih nogu poticao da pjeva, tražio od nje da svira klavir na njegovim koncertima i kao je to dugo odbijala dok jednog dana ipak nije pristala nešto snimit u studiju i, kako kaže, kad je stavila slušalice na uši i počela pjevati bilo je to što je stvarno željela i u čemu i dalje profesionalno ostaje, ali bira što će pjevati i ne želi podilaziti trenutnim estradnim trendovima i izvoditi pjesme koje ne nose emocije. Njezina solo karijera traje već devet godina. Na kncertima ju stalno traže da izvede pjesmu "Moja mala", ali n žalost tu im želju ne može ispunti jer nma tko niti može itko, zamijeniti Mišu. To bi blo oskrvnuće te pjesme", smatra ona.

Jedne od najdražih pjesama koje je snimila svakako su joj „Moja mala“, duet s ocem i „Šibenska grandeca“ s kojom je pobijedila na jednoj od Večeri dalmatinske šansone u Šibeniku, a doznali smo i prvi komentar koji joj je Mišo dao nakon te pobjede kazavši da bi s tom pjesmom koja je iznimno kvalitetna pobijedio i njezin pas da ju je otpjevao.

Najavila je i snimanje novog singla i video spota za tu novu pjesmu u suradnji sa Draženom Zečićem.
Trenutno se odmara u Tribunju, isključena od svih zbivanja, li pomaže u majčinoj pizzeriji.
 

Iz kategorije: Kultura