Datum objave: 11. Kolovoz 2017

Međunarodna utrka magaraca u Tisnom:Trudna magarica Rajka s trona skinula nepobjedivog Miška

Diana Ferić
Diana Ferić

Neočekivanom pobjedom Italije završila je ovogodišnja 12. Međunarodna utrka magaraca u Tisnom koja je održana u četvrtak navečer, a najbrža je bila već slavna magarica Rajka sa svojim vlasnikom i jahačem Kninjaninom Paškom Perićem Pajicom koji su se natjecali pod talijanskom zastavom.

Prošlogodišnji prvaci Francuzi su drugi, a Slovenci treći.

Očekivalo se da će se za prvo mjesto boriti Francuska i Kosovo, odnosno najbolji ovdašnji magarci Rajka s farme Paška Perića Pajice iz Knina i Miško sa Seoskog gospodarstva Banovi dvori iz Tišnjanske Dubrave. No Francuzi su u zadnji tren promijenili magarca koji je zajedno s jahačem Paškom Perićem Pajicom pripao Italiji dok je Kosovo promijenilo jahača i njihov Miško ga je u finalu zbacio.
Tako je najbrži magarac (magarica) svijeta 25-godišnja Kninjanka Rajka, a najbolji jahač 67-godišnji Kninjanin Paško Perić Pajica.

„ Ovo mi je bila zadnja neostvarena želja u mom životu koji traje već 67 godina da ja i Rajka jednom pobijedimo Miška ovdje u Tisnom. Rajka ima 25 i još je trudna, ali mi ne damo nikome ispred sebe. Imamo puno godina, ali mi smo Ronaldo i Messi ovih utrka“; rekao je Pajica nakon pobjede.

Imali su i razloga za slavlje. Naime, Miško je pobjednik već šest zadnjih Međunarodnih utrka magaraca u Tisnom. Uvijek se mislilo da je pobjednik ona država koja ždrijebom dobije tog magarca no Rajko i Pajica su to pravilo demantirali. Miško je pobijedio i 1. kolovoza na utrkama u Tribunju, te 30. srpnja u Pirovcu. Jedni kažu da je izgubio jer se umorio, a drugi zato što j promijenio jahača..

„Slavite. Uživajte. Ovo vam j je bila prva i zadnja prilika da pobijedite Miška“, rekao je Emil Livaić Deva, jahač s kojim je Miško u Pirovcu 30. srpnja pobijedio Rajku s jahačem Paškom Perićem Pajicom.

Natjecateljima je, pogotovu favoritima, bilo prvenstveno stalo da pobjede, a brojnoj publici je to bila prilika za zabavu i uživanje.
 

Iz kategorije: Županija info