Datum objave: 05. Travanj 2017

Ministrica Murganić iznenađena kvalitetom privatnih socijalnih ustanova u Županiji

Diana Ferić
Diana Ferić

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić sa svojim suradnicima  boravila je u utorak poslijepodne u službenom posjetu Šibensko-kninskoj županiji. U Uredu župana održala je radni sastanak sa zamjenicima župana Tomislavom Vrdoljakom i Zoranom Smolićem, predsjednikom županijske skupštine Nediljkom Dujićem i predstavnicima ustanova socijalne skrbi s područja Šibensko-kninske županije.

Radni sastanak započeo je kratkim usmenim prezentacijama rada ustanova iz Šibenika, Knina, Drniša i Oklaja nakon čega su uslijedile rasprave o organizaciji rada ustanova socijalne skrbi, teškoćama u rukovođenju i organizaciji stručnog rada, prijedlozima organizacijskih i strukturnih promjena u ustanovama te određivanju prioriteta ovih organizacija na razini županije. Također izneseni su i prijedlozi za poboljšanje suradnje i međuresorne koordinacije između ustanova.

„Djelokrug rada ovog ministarstva i njegove nadležnosti, sa temama koje obrađuje, obuhvaćaju niz veoma važnih pitanja i problema, kao što su depopulacija prostora, starenje stanovništva, problemi ratnog nasljeđa, popratne pojave gospodarske tranzicije, rastakanje sela  koje su prisutne i aktualne u našoj županiji kao i u nizu drugih u Republici Hrvatskoj“, rekao je zamjenik župana Tomislav Vrdoljak zahvalivši ministrici i njenim suradnicima.

„Izuzetno cijenim rad gospodina Gorana Pauka kao župana i kao predsjednika Zajednice županija koji je vrlo zainteresiran za rješavanje problema sa područja sustava socijalne skrbi. Zadovoljna sam radom ustanova socijalne skrbi na području Šibensko-kninske županije. Ugodno me iznenadilo što u Šibensko-kninskoj županiji postoji niz kvalitetnih privatnih ustanova za zbrinjavanje osoba s posebnim potrebama koje su u potpunosti sposobne konkurirati ustanovama koje je utemeljila Republika Hrvatska.“ - istaknula je ministrica Murganić.

 

Također je naglasila kako će zajedno sa županom Paukom i gradonačelnikom Željkom Burićem poraditi na rješenju gorućeg problema nedostatka adekvatnog prostora za rad Centra za socijalnu skrb u Šibeniku koji već godinama radi u neprimjerenim uvjetima. Ministrica je posebno pohvalila rad udruge osoba s invaliditetom „Sv. Bartolomej“ iz Knina.

Prije sastanka u Šibeniku ministrica je u pratnji zamjenika župana Tomislava Vrdoljaka posjetila Knin gdje se susrela s čelnicima uprave grada Knina i posjetila Udrugu osoba sa invaliditetom „Sv. Bartolomej“ i Odjel pedijatrije Opće i veteranske bolnice “Hrvatski ponos“.

U pratnji ministrice bili su  državna tajnica Marija Pletikosa, pomoćnica ministrice Maja Vučinić Knežević, pomoćnik ministrice Josip Masnić i glasnogovornica Daria Marjanović, priopćili su iz Ureda župana Šibensko - kninske županije.
 

Iz kategorije: Županija info