Datum objave: 03. Rujan 2016

FOTO: Drniš prvi dobio svoj 'Pokret za radost' park, uskoro će i Knin

Šibenik News
Šibenik News

U Drnišu je  u petak, 2. rujna, otvoreno prvo vježbalište na otvorenome koje je tvrtka Coca-Cola HBC Hrvatska uredila u sklopu Sportskoga centra Podvornica.

 

Prva je to od deset takvih aktivnih zona koje će tijekom 2016. tvrtka urediti diljem Hrvatske, dio je Coca-Colina društveno-odgovornoga projekta Pokret za radost, a o mjestima su uređenja odlučivali sami građani na mrežnoj stranici projekta na kojoj je zabilježeno gotovo 400 tisuća glasova. 

 

- Čestitam Drnišu i Drnišanima na angažmanu kojim su se izborili za uređenje aktivne zone i na taj način podržali ovaj projekt. Njime želimo obogatiti sadržaje u lokalnim zajednicama te doprinijeti poboljšanju kvalitete života njihovih stanovnika. Drago mi je da je ova inicijativa pobudila veliko zanimanje Drnišana i stanovnika ostalih gradova, ali i naših partnera koji su prepoznali vrijednost ovoga projekta. Sigurna sam da se najbolji rezultati upravo postižu zajedničkim angažmanom lokalnih zajednica, obrazovnih ustanova, vladina i nevladina sektora te poslovne zajednice, a ovaj projekt pokazuje da smo na dobrome putu - izjavila je na otvorenju vježbališta glavna direktorica Coca-Cole HBC za Hrvatsku, Sloveniju i Bosnu i Hercegovinu Maria Anargyrou-Nikolić.

 

Aktivne zone, pa tako i ova koju Drniš dobiva u trajno vlasništvo obuhvaćaju ukupno šest sprava za vježbanje različitih namjena kojima se ciljano mogu jačati mišići cijeloga tijela, a moći će ih upotrebljavati svi zainteresirani za aktivan život – od umirovljenika do profesionalnih sportaša – bez obzira na dob i tjelesne mogućnosti.

 

- Iznimno nam je drago da je Drniš među gradovima koji dobivaju Coca-Coline aktivne zone, a osobito smo počašćeni time da se prva od njih deset otvara danas upravo u našoj lokalnoj zajednici. Ovo će nam vježbalište na otvorenome, uz malonogometno, košarkaško, tenisko i nogometno igralište te igralište za djecu, upotpuniti rekreacijske sadržaje na Sportskome centru Podvornica. Izrazito nam je važno svim našim sugrađanima omogućiti što više mogućnosti za vježbanje, a Drnišani su pokazali i svojim glasovima da se doista žele više kretati. Uvjeren sam da će vježbalište svakako pridonijeti kvaliteti života u Drnišu i siguran sam da će imati mnoge vjerne korisnike - rekao je drniški gradonačelnik Josip Begonja.

 

Sustav glasovanja za izbor gradova, odnosno mjesta u kojima će se postaviti aktivne zone bio je osmišljen tako da svim gradovima omogući ravnopravan položaj, a zadovoljstvo što se i grad Drniš našao na listi gradova koji su se izborili za aktivne zone izrazio je i šibenskokninski župan Goran Pauk.

 

- Ponosan sam što je grad Drniš izabran da bude jedan od deset gradova u Hrvatskoj u sklopu hvalevrijednoga projekta Pokret za radost. Zahvaljujem se Coca-Coli HBC Hrvatska na izdvajanju sredstava za razvoj lokalnih sredina, ali i svima koji su dali glas kako bi Drniš postao jedan od gradova koji će dobiti prvu aktivnu zonu za vježbanje na otvorenom - kazao je Pauk.

 

Coca-Colinu inicijativu koja ima za cilj ponuditi dodatne sadržaje te unaprijediti kvalitetu života lokalnih zajednica podržao je i Mirza Džomba, nekadašnji rukometni reprezentativac i veleposlanik projekta te voditeljica Antonija Blaće. Na samome otvorenju Mirza Džomba pokazao je nekoliko vježba na novopostavljenim spravama.

 

- Iznimno mi je drago biti dijelom ovoga projekta koji mi omogućuje da svoje znanje koje sam stekao tijekom godina kao profesionalni sportaš širim i na druge. Ovaj je projekt utoliko važan jer ostaje u trajnome vlasništvu lokalnim zajednicama te na korištenje njihovim stanovnicima. Nadam se da će Drnišani prepoznati njegovu vrijednost, da će ova aktivna zona postati dijelom njihova života te da će na ovo vježbalište svakodnevno dolaziti s jednakom odlučnošću koju su pokazali tijekom glasovanja - izjavio je Džomba.

 

Partneri su Coca-Coline inicijative uređenja aktivnih zona Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatski Crveni križ, a potporu je projektu dalo Ministarstvo zdravlja te Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

 

Nakon uređenja vježbališta na otvorenome Coca-Cola će u suradnji s Kineziološkim fakultetom iz Zagreba te Hrvatskim Crvenim križem organizirati i vježbanje pod nadzorom kineziologa te radionice i savjetovanja stručnjaka o uravnoteženoj i kvalitetnoj prehrani.

 

Uz Drnišane za uređenje aktivnih zona izborili su se i Kostajničani, Vrgorčani, Crešani, Imoćani, Višani, Komižani, Slunjani, Pleterničani i Kninjani, čije otvaranje slijedi u idućemu razdoblju. Projekt će se nastaviti i sljedeće godine kad Coca-Cola HBC Hrvatska namjerava urediti još deset novih zona.
 

Iz kategorije: Županija info