Sidebar Menu

Datum objave: 17. Rujan 2018

Lutke Jagode Sablić oduševile posjetitelje Legendfesta u Velikom Taboru,a učilo se i o Šibeniku

Diana Ferić
Diana Ferić

Ručno izrađene lutke Jagode Sablić izrađene prema motivima legendi o Krki i Hrvatskom zagorju koje su bile izložene na Legendfestu u Velikom taboru plijenile su pažnju djece i odraslih, Organizatori tog festivala ističu kako je ta izložba u prigodnoj "Vještičinoj" kuli obogatila Festival i dala mu novu dimenziju. Svi su se rado fotografirali s lutkama i slušali legende o NP"Krka", Vilin gradu,Uzdah kuli. Jagoda Sablić pokazala se i kao prava veleposlanica NP Krka i promotorica Šibenika jer je posjetitelje tog festivala motivirala na igranje kviza o legendama s Krke i znamenitostima grada Šibenika.

 

„U Velikom Taboru izložila sam lutke koje su Šibenčani već vidjeli - vile i vilenjake,čarobnicu i čarobnjaka i lutke koje predstavljaju legende "Krke“, ali i plemkinju Veroniku Celjsku, Frederika, vješticu Jagu , male plamene, dakle likove iz legendi Hrvatskog zagorja koje je sam izradila posebno za ovu prigodu. Djeca su bila očarana i nisu željela izaći iz kule u kojoj sam izložila svoje lutke. Bio je to predivan osjećaj, a dobila sam i
pozive za nove nastupe. Drago mi je što sam imala priliku biti ambasadorica mog Šibenika, njegove povijesti i kulture“, izjavila nam je Jagoda Sablić.

 

 

To je bio treći ovogodišnji Legendfestl, nakon NP Krke i Pićna.

Središnja tema bile su mistične COPRNICE uz zanimljive priče i vjerovanja iz povijesti Krapinsko-zagorske županije. Festival je organizirala zagrebačka udruga Val kulture uz potporu Krapinsko-zagorske županije te uz podršku Muzeja Hrvatskog zagorja i Općine Desinić

 

Iz kategorije: Volim Šibenik

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.