Datum objave: 29. Lipanj 2018

Radoslav Koštan,poznati tenor klape "Šibenik" kao rocker:Na Martinskoj pjeva s Polarisima

Diana Ferić
Diana Ferić

Radoslava Koštana, legendarnog tenora isto tako legendarne klape Šibenik većina vezuje za klape i klapsko pjevanje, ali on je od rane mladosti bio i ostao rocker u duši. Zbog toga ne čudi da će kao specijalni gost nastupiti sa šibenskim bendom Polaris na njihovom slavljeničkom koncerti koji će se održati u subotu, 30. lipnja na Martinskoj i da će pjevati najpoznatije rock and roll hitove šezdesetih godina prošlog stoljeća.

 

"Ja nikad nisam  službeno pjevao ni u jednoj rock grupi, ali sam rocker u duši. To mi je ostalo iz mladosti kada su Polarisi počinjali svoju karijeru u Šibeniku. To je bilo vrijeme kada smo svi slušali Radio Luxemburg i skidali tadašnje hitove Stonesa, Kinksa i Ray Daviesa. Kada bi Polarisi imali koncert ja bih se, kako volim pjevati, popeo na binu i pjevao s njima. To su bila lijepa vremena. Zbog toga sam pristao biti gost na njihovom slavljeničkom koncertu na Martinskoj koji će nas vratiti i u te dane“, kaže Radoslav Koštan koji je dugo živi u Americi, a otkako se vratio nastupio je sa svojom starom klapom Šibenik koja se prije dvije godine nakratko ponovno okupila, s Bonacom na njihovom koncertu te na nekim prigodnim događanjima vezanim za klapsku pjesmu.

 

Iako nikada nije izdali službeni nosač zvuka grupa "Polaris" ima značajno mjesto u povijesti hrvatskog rock and rolla jer je prva u tadašnjoj državi na repertoaru imala pjesme Jimmya Hendrixa, Doorsa, Kingsa, Janis Joplin, ZZ topa i drugih velikana iz zlatne ere ozbiljnog, naprednog rock and rolla.

 

Grupa "Polaris" danas je dragocjeni relikt bolje rock and roll prošlosti i pripada vrijednoj baštini novije povijesti Šibenika. Za nju je čvrsto sentimentalno vezan naraštaj Šibenčana koji je prvi počeo otkrivati svijet izvan granica socijalizma i (ne samo) kulturne diktature komunizma,a nisu prestali svirati otkako su se okupili prije više od 50. godina.

Na koncertu na Martinskoj, kojim se otvara i manifestacija „LjeTuj na Martinskoj“ osim Polarisa nastupit će šibenska grupa Sigmundi, Pauci te Dado Topić, a osiguran je besplatni brodski prijevoz.
 

Iz kategorije: Volim Šibenik