Sidebar Menu

Datum objave: 30. Lipanj 2016

FOTO: Iznimno djelo Nenada Bacha na poklon Šibeniku povodom 950. rođendana grada

Šibenik News
Šibenik News

Nenad Bach, svjetski poznati glazbenik, skladatelj, koji je surađivao s nizom poznatih glazbenika, napravio je što je Šibeniku obećao - poseban ambijentalni zvučni pozdrav Krešimirovom gradu za njegov 950. rođendan.

 

Riječ je o djelu u kojem se čuju zvona svih šibenskih zvonika, glasovi sudionika i gledatelja predstava koje su se prikazivale u sklopu ovogodišnjeg Međunarodnog dječjeg festivala.

 

Ovo iznimno djelo premijerno se moglo čuti u eteru lokalnih radija u jutarnjim satima ovog četvrtka, 30. lipnja. Paralelno s puštanjem glazbe u eter, na šibenskim ulicama mogla su se uživo čuti zvona šibenskih crkava. 

 

Podsjetimo, slavni hrvatski glazbenik, Nenad Bach već dugi niz godina živi i radi u New Yorku, a ovih dana boravi u Šibeniku gdje vodi glazbenu dječju radionicu uz pomoć asistenta Ante Prgina.  Bach i njegovi učenici svakoga dana u 9.50 sati imaju promenadu ulicama Šibenika, bubnjaju i uzvikuju 900, 900, 900, - 50. 

 

 

Iz kategorije: Volim Šibenik

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.